Βατούτιν: «Δεν θα έχουμε γήπεδο, σκεφτόμαστε να φύγουμε από τη Μόσχα»

Βατούτιν: «Δεν θα έχουμε γήπεδο, σκεφτόμαστε να φύγουμε από τη Μόσχα»

Gazzetta team
Βατούτιν: «Δεν θα έχουμε γήπεδο, σκεφτόμαστε να φύγουμε από τη Μόσχα»
O άνθρωπος που τρέχει τα θέματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της κυβέρνησης να γκρεμίσει τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» στο οποία αγωνίζεται κυρίως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η «MegaSport Arena» αφενός δε διαθέτει προπονητήρια και αφετέρου συχνά το δίνουν για εκδηλώσεις.

Ο Αντρέι Βατούτιν μιλώντας για τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν ανέφερε πως «Η απόφαση αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η ΤΣΣΚΑ από τον Ιούνιο θα είναι στο… δρόμο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα έχουμε πού να παίξουμε, γιατί θα βρούμε μια έδρα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την Euroleague και την VTB League.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουμε χώρο για προπονήσεις, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των ακαδημιών μας. Επιπλέον χάνουμε το κέντρο αποκατάστασης, τα γραφεία, την μπουτίκ, το μουσείο και όλες τις υποδομές της ομάδας. Η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας και μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη θα είναι άστεγη.

Πρέπει να βρούμε επειγόντως μια νέα έδρα για την ομάδα και τις υποδομές. Αν θέλουμε να έχουμε νέο γήπεδο, θα απαιτηθούν για 2-3 χρόνια με μεγάλες επενδύσεις. Σκεφτόμαστε τα πάντα, ακόμη και να πάμε σε άλλη πόλη, αφού καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις ένα μοντέρνο γήπεδο στη Μόσχα και πόσο πολύ κοστίζει.

Ακόμη και για τους ιδιοκτήτες μας είναι πολλά τα λεφτά. Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να μετακομίσουμε στην Megasport Arena, αλλά αυτό δεν θα αρκεί μετά το καλοκαίρι, γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο δεν διαθέτει προπονητήρια και επιπλέον ο χώρος ενοικιάζεται για διάφορες εκδηλώσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.