Ολυμπιακός 2020: Μπαρτζώκας, η επιστροφή (pic & vid)

Ολυμπιακός 2020: Μπαρτζώκας, η επιστροφή (pic & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός 2020: Μπαρτζώκας, η επιστροφή (pic & vid)
Το gazzetta.gr γράφει για την επιστροφή του Έλληνα προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Το 2020 μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μία χαμένη χρονιά εντός παρκέ, μία σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος είχε απογοητευτεί με την αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων», απέκτησε νόημα.

Στις 12 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυτομάτως τα χαμόγελα επέστρεψαν.

Ο ερχομός του coach «ομόρφυνε» την κατάσταση και ουσιαστικά η δική του παρουσία έδωσε νόημα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι πλέον ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας δεν είχε κάποιο μαγικό ραβδί στο χέρι του, αλλά πολύ γρήγορα ξεκίνησε να δουλεύει αφενός για τη σεζόν που έτρεχε και αφετέρου (και κυρίως) για να ετοιμάσει το ρόστερ της επόμενης μέρας.

Σε διάστημα λίγων μηνών απέκτησε τον Οκτάβιους Έλις, πήρε τον Σακιέλ ΜακΚίσικ και συμφώνησε προφορικά με τον Χασάν Μάρτιν.

Το καλοκαίρι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άφιξη του Κώστα Σλούκα στον Πειραιά και φυσικά διαμόρφωσε το ρόστερ σύμφωνα με την δική του επιθυμία. Μόνο η αρνητική απάντηση του Νικ Καλάθη του χάλασε το απόλυτο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος παρουσιάζεται πιο σοφός, πιο έμπειρος και σίγουρα αισθάνεται πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο coach ξέρει καλά πως ο πάγκος του Ολυμπιακού φέρνει μαζί του μία μόνιμη πίεση. Επίσης μετά από μία δεκαετία στο κορυφαίο επίπεδο με πολλές επιτυχίες, ξέρει καλά πως στη συγκεκριμένη ομάδα πρώτα χρειάζεται να είναι διαχειριστής και έπειτα προπονητής.

Ο Μπαρτζώκας έφερε νέα πνοή στην ομάδα, λειτούργησε ευεργετικά στον ψυχισμό των οπαδών και σίγουρα η παρουσία του είναι από τα γεγονότα τα οποία στιγμάτισαν το «ερυθρόλευκο» 2020.