Ο παραλίγο «πράσινος» Λαπροβίτολα... δήμιος του Ολυμπιακού!

Νίκος Καρφής
Ο παραλίγο «πράσινος» Λαπροβίτολα... δήμιος του Ολυμπιακού!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 15ης αγωνιστικής.

Η 15η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Λαπροβίτολα που παραλίγο να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πριν λίγους μήνες, είχε 19 πόντους, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 27 στην αξιολόγηση κάνοντας... ζημιά στον Ολυμπιακό. Θα πάρει το Όσκαρ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Σέιν Λάρκιν είχε μόλις 4 πόντους με 1/3 σουτ κόντρα στην Αρμάνι και δεν βοήθησε την Εφές.

Η νίκη της αγωνιστικής: To μεγάλο διπλό της Μακάμπι μέσα στη Βαρκελώνη, με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να έχει ανάγκη να πάρει ένα οριακό ματς. Φυσικά το διπλό της Ρεάλ στο ΣΕΦ στην παράταση και το εντυπωσιακό 99-62 της Ζαλγκίρις επί της Φενέρ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 99 πόντοι της Ζαλγκίρις με το 16/30 τρίποντα και τις 31 ασίστ, τα 15 τρίποντα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τα 5 μπλοκ του Ταβάρες και το 3/15 τρίποντα της Μακάμπι που όμως δεν στοίχισαν.

Limit-up: Ο Παναθηναϊκός που έφτασε σε μια άνετη νίκη με την Άλμπα, η Μακάμπι που δραπέτευσε με τη νίκη από τη Βαρκελώνη, αλλά και η απίθανη Ζαλγκίρις που... σκόρπισε τη Φενέρ.

Limit-down: Η Φενέρ που δεν δείχνει ικανή να φτάσει σε σημαντικές νίκες, η Μπαρτσελόνα που έκανε ακόμα μία εντός έδρας ήττα μετά από εκείνη με Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες που έκαναν 2 ήττες στη διαβολοβδομάδα μέσα στο ΣΕΦ.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Σφαιρόπουλος που οδήγησε στη Μακάμπι σε ένα τεράστιο διπλό κόντρα στον Σάρας και τη Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς-θρίλερ. Αποτέλεσμα με τεράστια ψυχολογική τόνωση για τους Ισραηλινούς.