Μπάγερν – Μπασκόνια 77-66: Οι Βαυαροί έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπάγερν – Μπασκόνια 77-66: Οι Βαυαροί έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας!
Η Μπάγερν (10-5) κλείδωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Μπασκόνια (6-8) και επικράτησε με 77-66, παρότι αγωνίστηκε δίχως έναν από τους ηγέτες της, τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Η εντυπωσιακή χρονιά της Μπάγερν Μονάχου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν καλά-καλά φτάσουμε στα μισά της κανονικής διάρκειας, ήδη έχει πετύχει δύο νίκες περισσότερες από πέρυσι. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έφτασε τις 10 νίκες και φυσικά παραμένει στην πρώτη τετράδα σε αντίθεση με την Μπασκόνια η οποία έχει έξι νίκες σε 14 αγώνες.

Η Μπασκόνια έβγαλε περισσότερη ενέργεια από την Μπάγερν Μονάχου, τούτο όμως δεν αποτυπώθηκε στη διακύμανση του σκορ καθώς οι Βάσκοι ήταν απελπιστικά άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 20% (2/10) από μακρινή απόσταση, ουδόλως τιμητική ήταν και η επίδοση των 7/22 σουτ εντός παιδιάς. Ως εκ τούτου, πήγαν στράφι τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και οι επιπλέον κατοχές.

Η λογική της Μπάγερν Μονάχου ήταν να χτυπήσει από κοντινή απόσταση και το πέτυχε με τους Ρέινολντς, Ραντόσεβιτς καθώς μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (18-15), οι γηπεδούχοι ακούμπησαν σε μαξιλαράκι εννιά πόντων (24-15) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο. Η γερμανική ομάδα είχε συγκέντρωση, πράγμα που φάνηκε από τα μόλις δύο λάθη στα οποία υπέπεσε στο πρώτο μέρος, ξέφυγε και με διψήφια διαφορά (32-21, 16’), για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 38-30.

Η έκρηξη του Μπάλντγουιν έδωσε σκορ στην Μπάγερν Μονάχου στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ευάλωτη στην άμυνα με συνέπεια να μην καταφέρει να χτίσει διαφορά (52-48, 27:30). Στο ίδιο διάστημα, η Μπασκόνια είχε λύσεις από τους Ντράγκιτς, Γκεντράιτις. Τρεις φορές στο transition παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν καλάθι μέσα από alley oop, εντυπωσιακή φάση δεν έβγαλε κι έτσι η Μπάγερν βρήκε την ευκαιρία επαναφοράς της διαφοράς στο +8 (58-50, 30’).

Η γερμανική ομάδα έβαλε θεμέλια νίκης στις αρχές της τελευταίας περιόδου (63-50, 32:30). Μέσα από την άμυνα, η Μπάγερν διατήρησε τη διψήφια διαφορά (65-54) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τέσσερα λεπτά και ο Τζέιλεν Ρέινολντς φρόντισε να μην μειωθεί, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μια ακόμη νίκη. Η Μπασκόνια έψαξε σκορ μέσα από τα χέρια του Χένρι αλλά ο Αμερικανός είχε 1/9 σουτ!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε καταπληκτική άμυνα, τελείωσε το παιχνίδι με μόλις πέντε λάθη και στην επίθεση δεν παρέκκλινε της λογικής να χτυπήσει από κοντινή απόσταση. Η δε Μπασκόνια ήταν απελπιστικά άστοχη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέιλεν Ρέινολντς κάνει τρομερή χρονιά, αυτό απέδειξε και σήμερα, συνεπικουρούμενος από τον Μπάλντγουν και με… guest star τον Ραντόσεβιτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ελάχιστοι κατάλαβαν πότε ο Ζίπσερ έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, πέραν και της προσφοράς του στην άμυνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντέντοβιτς δεν έχει βρει ρυθμό για την Μπάγερν, για τη δε Μπασκόνια, Βιλντόζα και Πίτερς δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της Μπάγερν και ειδικά το γεγονός ότι για έξι και πλέον αγωνιστικά λεπτά (29’ έως 35’) η Μπασκόνια σημείωσε μόλις ένα καλάθι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, η δε Μπασκόνια σούταρε με τραγικά ποσοστά και είχε συνολικά 20/62 σουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δεν είναι κάποια εντυπωσιακή φάση αλλά το γεγονός ότι ο Ρέινολντς δεν ήθελε να βγει από το γήπεδο στην τελευταία περίοδο διαφωνώντας με την απόφαση του Τρινκιέρι αλλά ο Ιταλός αντέδρασε μ’ ένα χαμόγελο. Όταν ο Αμερικανός επέστρεψε χάρισε κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-30, 58-50, 77-66.