Ο μύθος Σπανούλης και ο... διαστημικός Τζέιμς!

Νίκος Καρφής
Ο μύθος Σπανούλης και ο... διαστημικός Τζέιμς!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 13ης αγωνιστικής.

Η 13η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Δεν γίνεται να μην πάρει Όσκαρ ο Σπανούλης, αφού ο τεράστιος Kill Bill κατάφερε να γίνει ο απόλυτος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (EuroLeague και Κύπελλο Πρωταθλητριών). Πραγματικός μύθος! Φυσικά και ο Τζέιμς με 36 πόντους, 51 στην αξιολόγηση, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Απίθανος και αυτός.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο ΛεΝτέι ήταν άποντος σε 24 λεπτά με 0/3 σουτ και -2 στην αξιολόγηση. Δεν βοήθησε καθόλου την Αρμάνι.

Η νίκη της αγωνιστικής: Σίγουρα η επικράτηση της Βαλένθια επί της Εφές με το νικητήριο σουτ του Πρέπελιτς, αλλά και του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα χάρη στο παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Πρίντεζη.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 14 ασίστ του Καλάθη, οι 23 ασίστ της Βαλένθια, το 51 στο ranking του Τζέιμς με 6/7 τρίποντα και το 6/8 τρίποντα του Γκριγκόνις.

Limit-up: Η Ζαλγκίρις που έβαλε τέλος στο σερι ήττων, ο Ολυμπιακός που έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από το Βελιγράδι και η Μακάμπι που έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός που δεν συνέχισε τις καλές εμφανίσεις μετά την Αρμάνι και έχασε από τη Ζαλγκίρις, η Φενέρ που διασύρθηκε από την Άλμπα και η Αρμάνι που δεν διαχειρίστηκε καλά το ματς με τη Μπαρτσελόνα.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Σάρας αντιμετώπισε τον Μεσίνα και τον νίκησε σε όλα τα επίπεδα, οδηγώντας τη Μπαρτσελόνα σε μια εύκολη νίκη στο τέλος.