Μπάγερν - Χίμκι 80-77: Της πήρε τη... μπουκιά απ' το στόμα! (vid)

Μπάγερν - Χίμκι 80-77: Της πήρε τη... μπουκιά απ' το στόμα! (vid)
Η Μπάγερν Μονάχου (8-4) πήρε στο... νήμα τη νίκη κόντρα στη Χίμκι (2-9), με ήρωα του αγώνα τον χειρότερο, μέχρι εκείνο το σημείο, παίκτη της, τον Ουίλερ-Μπαμπ!

Η μοίρα του τελευταίου. Και η επιμονή ενός φιλόδοξου. Η Μπάγερν Μονάχου δεν τα παράτησε. Ακόμη και όταν έμεινε πίσω στο σκορ με 15 πόντους.

Δεν άφησε τη Χίμκι να χαρεί. Επικράτησε στο φινάλε, χάρη στις τέσσερις ελεύθερες βολές του Νικ Ουίλερ-Μπαμπ και το επιθετικό ριμπάουντ του ίδιου παίκτη. Ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρνητικός!

Τα... κοκόρια του Τρινκιέρι γεννάνε και η γερμανική ομάδα έφτασε στη νίκη κυριολεκτικά στο νήμα. Κάνοντας ένα 4-0, με βολές, στα τελευταία δυόμισι λεπτά του αγώνα.

Απέναντι σε μία Χίμκι, η οποία εμφάνισε όλες τις παθογένειές της εκεί που κρίθηκε το ματς. Και κατάφερε στο τέλος να πάρει την ευθύνη για το τρίποντο της παράτασης ο σέντερ της, Γκρεγκ Μονρό!

Το ματς

Η Χίμκι ξεκίνησε πιο φουριόζα και κατάφερε να πάρει διαφορά μέχρι και 15 πόντους (32-17 στο 13'). Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα του Τρινκιέρι αντέδρασε και με ένα σερί 15-0 (!), προσπέρασε στο σκορ με 43-38.

Και από εκείνο το σημείο, το ματς πήγαινε πόντο πόντο, σχεδόν μέχρι το τέλος.

Δύο βολές του Μίκι έφεραν τη Χίμκι μπροστά με 77-76. Και ακολούθησε ρωσικό μπλακ άουτ. Ο Ουίλερ-Μπαμπ με τέσσερις βολές έδωσε προβάδισμα στην Μπάγερν, με την τελευταία επίθεση να καταλήγει στα χέρια του Γκρεγκ Μονρό. Για το μοναδικό τρίποντο της καριέρας του στη EuroLeague. Θα ήταν το τέλειο παραμύθι αν έμπαινε...

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν είναι σχεδόν πάντα ψύχραιμη στο τέλος. Ξέρει να παίρνει τα ματς στο... νήμα. Είχε 41% στα τρίποντα, 19 ασίστ και μόλις 8 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν με 19 πόντους, 5 ασίστ και ο Πολ Ζίπσερ με 18 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του χειρότερου. Έγινε ήρωας τελικά, αφού ο Ουίλερ-Μπαμπ πέτυχε και τους τέσσερις πόντους του στο τέλος, ενώ πήρε και ένα κρίσιμο επιθετικό.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, άποντος σε 14:25.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 15-0 που «έτρεξαν» οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο και τους επέτρεψε να μείνουν στο ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μπόλντγουιν έκλεψε την μπάλα και τελείωσε τη φάση με ένα εντυπωσιακό τόμαχοκ κάρφωμα!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι τις επιθέσεις στο τελευταίο λεπτό. Μετά τις βολές του Μίκι (77-76) δεν σκόραρε. Τα 14 λάθη και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ. Ένα απ' αυτά κόστισε το ματς. Η Μπάγερν μόνο την κακή αρχή στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 43-40, 64-64, 80-77