Η «πράσινη» νίκη-ανάσα και ο χαρισματικός Σίκμα!

Η «πράσινη» νίκη-ανάσα και ο χαρισματικός Σίκμα!

Νίκος Καρφής
Η «πράσινη» νίκη-ανάσα και ο χαρισματικός Σίκμα!
Η Εuroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 2ης αγωνιστικής.

Η 11η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Σίκμα είχε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και πήρε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής. Δεν γίνεται να χάσει το Όσκαρ για όσα έκανε κόντρα στη Χίμκι. Μέτρησε 20 πόντους (7.10δ., 6/7β.), 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη κι ένα κόψιμο. Φυσικά από κοντά ο Μάικ Τζέιμς με 28 πόντους και καλάθι νίκης!

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Ουλανόβας έμεινε άποντος κόντρα στη Βαλένθια σε 15 λεπτά, αφού είχε 0/3 και -1 στην αξιολόγηση. Κακό ματς για τον Λιθουανό.

Η νίκη της αγωνιστικής: Το μεγάλο διπλό της Αρμάνι κόντρα στη Μακάμπι χάρη στον Ντιλέινι, η νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Ρεάλ με το... τετράποντο του Τζέιμς και η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην εξαιρετική φέτος Μπάγερν. Οι... πράσινοι βρήκαν απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που προσπάθησαν να τους βάλουν οι Βαυαροί και ανέπνευσαν βαθμολογικά.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 100 ποντοι της Άλμπα στην Χίμκι, το 13/26 τρίποντα της Μπασκόνια, οι 14/15 βολές της Βαλένθια, οι 5 ασίστ και τα 4 κλεψίματα του Σαντ Ρος και το 13/21 τρίποντα της Βιλερμπάν κόντρα στη Μπάρτσα

Limit-up: Η Μπασκόνια πήρε σημαντική νίκη μέσα στο ΣΕΦ και είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν, ο Παναθηναϊκός που πήρε ροζ φύλλο αγώνα μετά από 4 αρνητικά αποτελέσματα και η Βιλερμπάν που πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος.

Limit-down: Η Φενέρ που έχασε στην έδρα της από τη Βαλένθια, η Μακάμπι που ηττήθηκε σε ακόμα ένα οριακό ματς, αλλά και η Μπαρτσελόνα που δεν νίκησε την ουραγό Βιλερμπάν.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ιτούδης κέρδισε την σπουδαία... μάχη με τον Λάσο σε ένα... σκάκι από 2 εκ των κορυφαίων προπονητών της Euroleague. Ο Μάικ Τζέιμς έκρινε τον νικητή.