Τα όνειρα του Ποκουσέφσκι κι ο Ολυμπιακός που «βλέπει μπροστά»

Τα όνειρα του Ποκουσέφσκι κι ο Ολυμπιακός που «βλέπει μπροστά»

Τα όνειρα του Ποκουσέφσκι κι ο Ολυμπιακός που «βλέπει μπροστά»
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι και για την διορατικότητα της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από αυτήν που πραγματοποιείται ένα όνειρό σου. Ξέρετε στα όνειρα δεν παίζει ρόλο η ηλικία συνεπώς το ίδιο έντονα συναισθήματα αισθάνθηκε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι όταν άκουσε το όνομά του στην 17η επιλογή της διαδικασίας του ντραφτ.

Ο νεαρός Σέρβος πραγματοποίησε το πιο μεγάλο του όνειρο μέχρι το επόμενο για να παραφράσω την ατάκα του Νίκου Γκάλη μετά τον προημιτελικό με τους Ιταλούς στο Eurobasket 1987.

Πλάκα πλάκα, ο πιτσιρικάς έχει τέτοιον χαρακτήρα που λογικά λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση του ονείρου του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ δημιούργησε ένα νέο, ακόμη μεγαλύτερο.

Λογικά κάτι κοντά στο «κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσω στο ΝΒΑ».

Ο μικρός του Ολυμπιακού λοιπόν μεγάλωσε απότομα κι άνοιξε τα φτερά του για εκεί που ανήκει, διότι πολύ απλά αν έχει υγεία... στο ΝΒΑ ανήκει. Δεν αναφέρω και το κλισέ «εάν δουλέψει» γιατί δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην περίπτωσή του.

Για να κλείσω το θέμα του Ποκουσέφσκι πιστεύω πως αν βάλει όγκο στο σώμα του και αποκτήσει συνέπεια στο τρίποντο τότε θα έχει αυξήσει τις πιθανότητες να πραγματοποιήσει και το όνειρο που απέκτησε από σήμερα το πρωί.

Ο τρόπος παιχνιδιού στο ΝΒΑ στην παρούσα φάση (να το τονίζω αυτό διότι το παιχνίδι εξελίσσεται κάθε σεζόν) τον εξυπηρετεί αν προσθέσει αυτά τα δύο στοιχεία.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Αυτό που μου αρέσει στον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού είναι ότι συνεχώς αναζητούν νέα πράγματα. Ψάχνονται, προσπαθούν να υλοποιήσουν νέες ιδέες, δοκιμάζουν πράγματα.

Ναι, οκ. Άμεση προτεραιότητα είναι η πρώτη ομάδα και τα αποτελέσματά της. Λογικό. Δεν τους εμποδίζει όμως να εξερευνήσουν νέες συνθήκες.

Τεράστια σημασία σε αυτό παίζουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και η φιλοσοφία τους.

Θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν ξοδέψει για την ομάδα μία περιουσία (για να μην πω 2-3). Το 2015 βρισκόμασταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Τι πιο λογικό όταν κάποιος τους είπε «να φέρουμε έναν 13άχρονο Σέρβο με όλη του την οικογένεια, να τους πληρώνουμε την διαβίωσή τους και να βρούμε δουλειά στον πατέρα του;», να απαντήσουν ένα απλό «Όχι»...

Οι Αγγελόπουλοι όμως διαφέρουν και είπαν το «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είπαν το «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη στην δημιουργία μίας αναπτυξιακής ομάδας για αυτόν ακριβώς το λόγο. Τα δύο χρόνια που θα έχει ζωή ο Ολυμπιακός Β' στο τέλος της φετινής σεζόν θα τους έχει στοιχίσει περίπου 400.000 ευρώ.

Θα μπορούσαν εύκολα να αρνηθούν το project. Δεν το έκαναν.

Και για να τα λέμε όλα. Σπάνια θα τους παρουσιάσει ο Λεπενιώτης κι ο Μπαφές μία ωραία ιδέα και θα πουν όχι.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Να συμφωνήσουμε σε κάτι για να μην κοροϊδευόμαστε. Η δημιουργία αναπτυξιακής ομάδας έγινε λόγω της απόφασης να μην εμπλακεί ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπορώ να σας μεταφέρω με σιγουριά πως η ιδέα υπήρχε και νωρίτερα ανεξαρτήτως Βασιλακόπουλου, ΚΕΔ και λοιπών διαφωνιών, αλλά δεν μπορώ α σας πείσω και άντε να με πιστέψετε.

Καλό θα ήταν κι οι άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας να δημιουργήσουν έναν Παναθηναϊκό Β', μία ΑΕΚ Β'. Μόνο κερδισμένες θα βγουν σε βάθος χρόνου.

Ανεξαρτήτως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στο μέλλον σχετικά με την επιστροφή του στην Basket league οφείλει να διατηρήσει τον Ολυμπιακό Β' κι ας συμμετέχει στην Α2 χωρίς να της επιτρέπεται να διεκδικήσει άνοδο.

Αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία δηλαδή με την Μπαρτσελόνα Β', κλπ.

ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ «ΜΕΓΑΛΕΣ» ΠΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΒΑ

Ο Ολυμπιακός θα εισπράξει από τους Θάντερ 1.500.000 δολάρια. Αυτό ήταν το NBA out στο συμβόλαιο του Ποκουσέφσκι.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσω διότι αρκετοί το λησμονούν πως πέρυσι το καλοκαίρι έλαβε 750.000 δολάρια από τους Τζαζ για το NBA out του Ουίλιαμς Γκος.

Πλάκα πλάκα έχει εισπράξει σε 15 μήνες το ποσό των 2.250.000 δολαρίων από ομάδες του ΝΒΑ. Ξέρετε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που να το έχουν καταφέρει τον τελευταίο καιρό;

Ο Ολυμπιακός σε επίπεδο διοίκησης πλέον έχει ανοίξει μεγάλο δίαυλο επικοινωνίας με GM από πολλές ομάδες του ΝΒΑ και φυσικά με τους κορυφαίους ατζέντηδες του κόσμου. Έχει φτιάξει σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες του ΝΒΑ και αυτό μόνο θετικό είναι.

Ποτέ δεν ξέρεις αν του φανεί χρήσιμο, αλλά και μόνο το γεγονός πως επικοινωνούν μαζί του είναι σημαντικό κέρδος εκτός παρκέ.

ΥΓ: Όταν η Ρεάλ πήρε τον Ντόντσιτς στα 14 του χρόνια λέγαμε όλοι «μα καλά οι δικοί μας κοιμούνται; Γιατί δεν κάνουν κάτι ανάλογο; Δεν έχουν scouter»;

ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός το 2015 πήρε τον Ποκουσέφσκι, το 2014 είχε πάρει τον Μούσα που πλέον παίζει στους Νετς, αλλά τελευταία στιγμή ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς τον είχε στείλει στην Τσεντεβίτα.

Συνεπώς υπήρχε από πριν η θέληση για επένδυση.

ΥΓ 3: Για να αγωνιστεί ένας παίκτης που έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Αν βγάλει δύο αρνητικά τεστ επιστρέφει στις προπονήσεις και όχι στα παιχνίδια.

Συνεπώς με την Μπασκόνια θα υπάρχουν απουσίες σίγουρα και το ματς θα αναβληθεί ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχουν οκτώ διαθέσιμοι παίκτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.