Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις 85-57: Τη διέλυσε με τα τρίποντα (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις 85-57: Τη διέλυσε με τα τρίποντα (vid)
H Μακάμπι Τελ Αβίβ (3-5) ήταν... σίφουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις (5-3). Καθάρισε το ματς με... καταιγίδα τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τάιλερ Ντόρσει.

Το είχε ανάγκη. Και η Μακάμπι Τελ Αβίβ το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο. Όσο εύκολο είναι να βάλει κάποιος 9 τρίποντα σε 11 προσπάθειες.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου το έκανε. Και μετέτρεψε ένα φαινομενικό ντέρμπι στο πιο άνετο φετινό βράδυ στη EuroLeague.

Και η Ζαλγκίρις έβαλε το... χεράκι της σε αυτό. Κακή στην άμυνα, λιγοστή δημιουργία και ένα ανεπανάληπτο blackout!

Το ματς

Επτά λεπτά μετά το τζάμπολ, το σκορ ήταν 12-12. Επτά αγωνιστικά λεπτά αργότερα, η Μακάμπι είχε ξεκινήσει το δικό της ξέσπασμα.

Βγήκε η πίεση όλων των υπόλοιπων αγώνων. Των ηττών στις τελευταίες φάσεις. Το επί μέρους 24-2 έφερε το σκορ στο 36-14.

Και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα από το Ισραηλ έκανε αυτό που έπρεπε. Αύξησε τη διαφορά, παίζοντας κατά διαστήματα καλή άμυνα, ενώ στην επίθεση βρήκε μπόλικες λύσεις. Μολονότι αγωνίστηκε και δίχως τον Οθέλο Χάντερ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε 81% στα τρίποντα στο πρώτο μέρος. Αυτή ήταν και η διαφορά στο πρώτο, κρίσιμο για την εξέλιξη, ημίχρονο. Στο ίδιο διάστημα η Ζαλγκίρις αντίκρισε και τα επτά τρίποντά της να καταλήγουν στο... σίδερο (0/7). Παράλληλα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου μέτρησε 18 ασίστ με 4 λάθη, ενώ οι Λιθουανοί μόλις 11 τελικές πάσες και 8 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο ηγέτης της Μακάμπι. Σκόραρε (16π.) και πάσαρε (4 ασίστ) με απίστευτη συνέπεια.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντε Ζίζιτς, Κυριάρχησε στην άμυνα, έχοντας 8 ριμπάουντ, 2 μπλοκ και καλές αντιδράσεις απέναντι στους ψηλούς της Ζαλγκίρις.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αρτούρας Μιλάκνις. Συνήθως είναι το «Α και το Ω» της Ζαλγκίρις, στο Τελ Αβίβ όμως ήταν άστοχος και δεν βοήθησε καθόλου.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το επί μέρους 24-2 της Μακάμπι από το τέλος της 1η περιόδου μέχρι τα μέσα της 2ης, που έφερε το σκορ από το 12-12 στο 36-14.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: O Τάιλερ Ντόρσεϊ πάσαρε πίσω από την πλάτη και επερχόμενος Ζίζιτς κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι της Ζαλγκίρις.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι τίποτα. Η Ζαλγκίρις πολλά. Την άμυνά της, το μεγάλο blackout στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αντισταθεί σε καμία περίπτωση.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 53-23, 72-44, 85-77