Φοντέκιο, ο Ιταλός πρωταγωνιστής της Άλμπα (vid)

Φοντέκιο, ο Ιταλός πρωταγωνιστής της Άλμπα (vid)

Φοντέκιο, ο Ιταλός πρωταγωνιστής της Άλμπα (vid)
Ο Αΐτο Ρενέσες βρήκε «χρυσάφι» στο πρόσωπο του Σιμόνε Φοντέκιο και η Euroleague Greece γράφει για τον πρωταγωνιστή της φετινής Άλμπα.

«Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ της Άλμπα Βερολίνου»;

«Ο Σιμόνε Φοντέκιο με 13.2 πόντους».

Ο παρακάτω διάλογος είναι πέρα για πέρα αληθινός με ήρωα έναν 25άχρονο Ιταλό ο οποίος ήταν γνωστός μόνο στους μυημένους του παιχνιδιού.

Το καλοκαίρι όταν η Ρόκας Γκιεντράιτις αποφάσισε να αποχωρήσει από το Βερολίνο, η Άλμπα έψαξε για τον αντικαταστάτη του, έψαξε για έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά που είχε ο Λιθουανός φόργουορντ της Μπασκόνια πλέον.

Ο Αΐτο Ρενέσες ξεχώρισε τον Σιμόνε Φοντέκιο και με συμβόλαιο 2+1 χρόνων υπέγραψε στην Αλμπα. Ο Ιταλός την φετινή σεζόν θα αμειφθεί αντί 220.000 ευρώ και τα έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ

Ο Φοντέκιο τη σεζόν 2016-17 έκανε ντεμπούτο στην Euroleague με την φανέλα της Αρμάνι. Κάθε καλός νεαρός Ιταλός παίκτης στο Μιλάνο κατέληγε.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε λίγα παιχνίδια σε μία αποτυχημένη χρονιά για την Αρμάνι που ολοκληρώθηκε με ρεκόρ 8-22.

Η Αρμάνι τον παραχώρησε δανεικό την επόμενη σεζόν και όταν επέστρεψε για τη χρονιά 2018-19 έπαιξε 5 μόλις αγώνες έχοντας μέσο όρο συμμετοχής 47 δευτερόλεπτα.

Η Ρέτζιο Εμίλια ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του και τον απογείωσε. Στα 21 ματς πρωταθλήματος είχε 11 πόντους με 44.3% στο τρίποντο, 4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο Φοντέκιο είναι ένας παίκτης «κομμένος και ραμμένος» για την Άλμπα αφού κινείται συνεχώς χωρίς την μπάλα στα χέρια του κι έχει την ικανότητα να σκοράρει τόσο παίζοντας στο ποστ όσο και με σουτ.

Ειδικά φέτος έχει προσθέσει στο παιχνίδι του και σουτ μετά από ντρίμπλα που τον βοηθάει αρκετά.

Χωρίς αμφιβολία η σεζόν που κάνει στο ξεκίνημα της Euroleague τον έχει κάνει να αισθάνεται μεγάλη αυτοπεποίθηση κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο παρκέ.

Η αδυναμία του είναι η... αδυναμία του. Το σώμα του χρειάζεται βελτίωση και να προσθέσει μυικά κιλά αφού σε φάσεις με επαφή δεν τα πηγαίνει καλά.