Ζαλγκίρις: Μόνο ένας παίκτης πάνω από 30', μόνο δυο κάτω από 10'!

Gazzetta team
Ζαλγκίρις: Μόνο ένας παίκτης πάνω από 30', μόνο δυο κάτω από 10'!
Στους έξι αγώνες της Ζαλγκίρις στη regular season της EuroLeague, μόνο ένας παίκτης έχει μείνει στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά και μόνο δυο κάτω από 10 λεπτά!

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και, ουσιαστικά «επέβαλε» την παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις, ήταν και αυτός που ξεχώρισε τον νυν κόουτς των Λιθουανών, Μάρτιν Σίλερ. Πρόκειται για τον εκτελεστικό διευθυντή της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας, ο οποίος γνώριζε ότι στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Σάρας θα αποχωρούσε από το Κάουνας και κατέστρωσε το επόμενο αγωνιστικό πλάνο του.

Η επιλογή του Αυστριακού προπονητή έγινε βάσει του αγωνιστικού σχεδιασμού. Από τη στιγμή που ο 38χρονος τεχνικός επιβεβαίωσε την ικανότητά του στην ανάπτυξη των ελπιδοφόρων αθλητών και η Ζαλγκίρις διαθέτει μπόλικους από δαύτους, κρίθηκε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για την τεχνική ηγεσία. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που προηγήθηκε η τριετής εργασία σε ρόλο πρώτου προπονητή. Η δε ανάδειξή του σε προπονητή της χρονιάς στην G League ήταν κάτι που ακολούθησε της επιλογής του Μοτεγιούνας.

Από τα κριτήρια του τελευταίου ήταν και το γεγονός ότι ο Σίλερ είχε δοκιμαστεί σ’ ένα πλάνο 50 αγώνων στη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας δεν θα φάνταζε βουνό μπροστά του. Κι αυτό αποδεικνύεται καθώς η Ζαλγκίρις Κάουνας χαρακτηρίζεται ως η (μέχρι στιγμής) έκπληξη της EuroLeague έχοντας ρεκόρ 5-1. Στο μεσοδιάστημα, οι Λιθουανοί έχουν πανηγυρίσει τέσσερις νίκες μακριά από τη Zalgirio Arena, σημειώνοντας «διπλά» στις έδρες των Ολυμπιακού, Χίμκι, Ερυθρού Αστέρα και Βιλερμπάν!

Η Ζαλγκίρις υποδέχεται απόψε (7/9, 20:00) τη Ρεάλ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague ενώ το rotation του Σίλερ παρουσιάζει τρομερή ισορροπία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους προηγούμενους έξι αγώνες των Λιθουανών, μόνο ο Μάριους Γκριγκόνις έχει μείνει στο παρκέ για 30+ λεπτά! Το έπραξε αρχικώς στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (32:08) κι εν συνεχεία στην εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια (30:15). Από την άλλη πλευρά, μόλις δυο παίκτες έχουν αγωνιστεί λιγότερα από 10 λεπτά: Ο Μαρτίνας Γκέμπεν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (6:15) και ο Καρολις Λουκοσιούνας (2:34) κόντρα στην Εφές!

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 67-68
Περισσότερα λεπτά
: Μάριους Γκριγκόνις (32:08)
Λιγότερα λεπτά: Παούλιους Γιανκούνας (10:03)

Χίμκι - Ζαλγκίρις 70-84
Περισσότερα λεπτά
: Ογκούστιν Ρούμπιτ (28:57)
Λιγότερα λεπτά: Μαρτίνας Γκέμπεν (11:03)

Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις 69-75
Περισσότερα λεπτά
: Ρόκας Γιοκουμπάιτις (29:43)
Λιγότερα λεπτά: Μαρτίνας Γκέμπεν (6:15)

Ζαλγκίρις - Αναντολού Εφές 89-73
Περισσότερα λεπτά
: Μάριους Γκριγκόνις (25:16)
Λιγότερα λεπτά: Καρόλις Λουκοσιούνας (2:34)

Ζαλγκίρις - Βαλένθια 82-94
Περισσότερα λεπτά
: Μάριους Γκριγκόνις (30:15)
Λιγότερα λεπτά: Στιβ Βαστούρια (13:21)

Βιλερμπάν - Ζαλγκίρις 74-83
Περισσότερα λεπτά
: Μάριους Γκριγκόνις (28:59)
Λιγότερα λεπτά: Ζοφρί Λοβέρν (12:00)