Βόβορας: «Κόουτς Πιτίνο δεν κάναμε ρεκόρ, αλλά τα πήγαμε καλά» (vid)

Gazzetta team
Βόβορας: «Κόουτς Πιτίνο δεν κάναμε ρεκόρ, αλλά τα πήγαμε καλά» (vid)
Ο Γιώργος Βόβορας αναφέρθηκε στην αμυντική προσπάθεια της ομάδας του, ενώ είχε και ένα μήνυμα για τον Ρικ Πιτίνο.

Ο Γιώργος Βόβορας δεν πετούσε στα... σύννεφα. Η επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Φενερμπαχτσέ ήταν μόνο μία νίκη.

Μία νίκη στον μονόδρομο, όπως είπε ο ίδιος, που έχει χαράξει ο φετινός Παναθηναϊκός. Όπως συνηθίζει ο Βόβορας δεν ενθουσιάζεται στις νίκες και δεν απογοητεύεται στις ήττες.

«Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η αμυντική διάθεση της ομάδας ήταν σε υψηλό βαθμό«, τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν κρατάς τη Φενερμπαχτσέ, μία ομάδα με επιθετικό ταλέντο, κάτω από τους 20 πόντους σε τρία δεκάλεπτα, σημαίνει ότι η άμυνα έχει δουλέψει καλά». Η άμυνα δεν ήταν το μόνο που μέτρησε.

Και ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε ποιοι ήταν οι παράγοντες που μέτρησαν: «Άλλα δύο σημεία που δείχνουν τη νοοτροπία μας είναι τα ριμπάουντ και τα delfections. Στον πρώτο τομέα είχαμε τον έλεγχο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα deflections, ήταν κάτι που είχα πει στους παίκτες στα αποδυτήρια, σκοπός μας είναι κάνουμε ρεκόρ στα 2,5 χρόνια που τα μετράμε. Να πω στον κόουτς Πιτίνο ότι δεν το κάναμε, αλλά ήμασταν κοντά. Κάναμε πάνω από 30».

Ο Βόβορας αναφέρθηκε και στην αναλογία ασίστ/λαθών (18-8) που είχε ο Παναθηναϊκός: «Αυτό είχα πει στους παίκτες. Κρατάμε το τζάλεντζ των deflections, αλλά λειτουργήσαμε πολύ καλά στο τζάλεντζ των ασίστ. Δώσαμε πάσες και είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, μολονότι δεν είχαμε στο παιχνίδι έναν από τους βασικούς συντελεστές μας στις ασίστ, τον Παπαπέτρου».

Όσο για το... ρεζουμέ; «Θέλουμε να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δουλεύουμε πολύ καλά, χτίζουμε κάτι ομαδικό και βλέπουμε ως πρόκληση κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Έχουμε τη σωστή νοοτροπία και δεν κατορθώσαμε κάτι. Όλα αυτά δείχνουν ποιος είναι ο μονόδρομος για τη συνέχεια».