Ιτούδης VS Γιασικεβίτσιους: Η μάχη των πάγκων (pic)

Ιτούδης VS Γιασικεβίτσιους: Η μάχη των πάγκων (pic)
Η Euroleague Greece ασχολείται με δύο εκ των κορυφαίων προπονητών της φετινής διοργάνωσης με αφορμή την μεταξύ τους αποψινή αναμέτρηση.

Χωρίς αμφιβολία το ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η αναμέτρηση που ξεχωρίζει στην πρεμιέρα καθώς θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που θεωρούνται εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Οι δύο ομάδες έχουν σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ τους, αλλά σε μεγάλο βαθμό οι πρωταγωνιστές τους είναι οι δύο άνθρωποι που κάθονται στην άκρη των πάγκων.

Θα ήταν άδικο για τον Δημήτρη Ιτούδη να μπει σε ζυγαριά με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον απλούστατο λόγο πως ο Ελληνας coach έχει κατακτήσει δύο φορές την Euroleague.

Από την άλλη με την πολύ χειρότερη ποιοτικά Ζαλγκίρις, ο Λιθουανός πήγε στο Final 4 το 2018. Δεν είναι τίτλος, αλλά δεν το λες και μικρό πράγμα.

ΟΙ δύο προπονητές έχουν βρεθεί αντίπαλοι σε 10 αγώνες. Και στους δέκα φαβορί ήταν η ΤΣΣΚΑ και αουτσάιντερ η Ζαλγκίρις.

Οι Ρώσοι πανηγύρισαν 7 φορές κι οι Λιθουανοί 3. Πριν την παρουσία του «Σάρας» στον πάγκο της Ζαλγκίρις η ομάδα του Κάουνας δεν είχε νικήσει ποτέ από το 2000 κι έπειτα την ΤΣΣΚΑ!

Οι δύο προπονητές έχουν κοινά βιώματα και εμπειρίες από την συνεργασία τους με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πολλά στοιχεία της φιλοσοφίας του Σέρβου τεχνικού, έχουν καταλήξει ως «όπλα» στα δικά τους χέρια.

Μην ξεχνάμε φυσικά πως ο Ιτούδης είχε τον Γιασικεβίτσιους παίκτη κατακτώντας μάλιστα την Euroleague ως μέλη του Παναθηναϊκού.