Ολυμπιακός - Παπανικολάου: Μία επέκταση με πολλά μηνύματα

Ολυμπιακός - Παπανικολάου: Μία επέκταση με πολλά μηνύματα

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Παπανικολάου: Μία επέκταση με πολλά μηνύματα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την κίνηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να επεκτείνουν την συνεργασία με τον Κώστα Παπανικολάου.

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ ωραία. Μετά από έξι περίπου μήνες βρέθηκα στο ΣΕΦ δίπλα στην ομάδα. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία της media day κατάλαβα πόσο πολύ μου είχε λείψει όλο αυτό.

Στην media day έγιναν πολλά ενδιαφέροντα, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ διότι θα ήταν unfair προς τους συναδέλφους μου που δεν βρίσκονταν εκεί. Βλέπετε ο κορονοϊός δεν επέτρεψε σε όλους να έρθουν παρά μόνο στα τρία Μέσα που συνεργάζονται με την Euroleague.

Θα ήταν άδικο λοιπόν για τα άλλα παιδιά να ξεκινήσω να αραδιάζω πλάκες, αυθόρμητα σχόλια, κλίμα κλπ.

Το να το παίξω «ξυπνητζής» όπως άλλοι θα ήταν το μόνο εύκολο.

Η χθεσινή μέρα ήταν σίγουρα καλή επίσης για τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος επέκτεινε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2023.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Έλληνα φόργουορντ, αλλά μέχρι και χθες το πρωί δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη και δεν ήξερε ούτε καν ο ίδιος ο παίκτης πότε θα πέσουν οι υπογραφές.

Το τηλέφωνο του χτύπησε το μεσημέρι, επισκέφτηκε τα γραφεία των προέδρων, υπέγραψε, φωτογραφήθηκε και επέστρεψε στο ΣΕΦ για προπόνηση.

Έτσι απλά οι Αγγελόπουλοι κράτησαν έναν ακόμη παίκτη του βασικού τους κορμού. Βέβαια τα δημοσιεύματα τύπου «η Μακάμπι παίρνει τον Παπανικολάου γιατί έχει οικονομικό πρόβλημα ο Ολυμπιακός» θα συνεχιστούν και τα επόμενα καλοκαίρια.

Ο «Παπ» πλάκα πλάκα είναι για την Μακάμπι Τελ Αβίβ ότι ήταν ο Ζε Ρομπέρτο για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και ο Νταβόρ Σούκερ για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Κάθε καλοκαίρι έρχονταν...

ΤΙ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Πολλά διαφορετικά μηνύματα πέρασε η συγκεκριμένη κίνηση. Τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό.

Ο Κώστας Παπανικολάου αρχικά θεωρώ πως δέχτηκε αναπροσαρμογή στις φετινές του αποδοχές οι οποίες ανέρχονταν σε κάτι περισσότερο από 1.000.000 ευρώ. Φυσικά με την επέκταση συνεργασίας αισθάνεται μεγαλύτερη οικονομική σιγουριά για την διετία 2021-23. Με αυτόν τον τρόο απέδειξε πως είναι ταγμένος στους «ερυθρόλευκους».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν αρχίσει και αλλάζουν την τακτική τους περί πρόωρων ανανεώσεων. Το έκαναν με Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ και Αγραβάνη και πολύ παλιά με τον Ζίζιτς, αλλά δεν μετράει του Κροάτη.

Με μία κίνηση λοιπόν πέτυχαν τους παρακάτω στόχους.

Έδειξαν στον παίκτη εμπιστοσύνη και πόσο τον θέλουν να ηγηθεί της ομάδας στην μετά Σπανούλη και Πρίντεζη εποχή (μη βιαστείτε να βαφτίσετε την τρέχουσα σεζόν ως την τελευταία τους).

Έσωσαν με έξυπνο τρόπο κάποια λίγα χρήματα από το φετινό μπάτζετ.

Κράτησαν ένα βασικό γρανάζι του Ολυμπιακού εντός κι εκτός παρκέ.

Αφαίρεσαν έναν «πονοκέφαλο» του επόμενου καλοκαιριού.

Έδειξαν πως και τα επόμενα χρόνια υπάρχει διάθεση η ομάδα να κινηθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλιώς δεν θα υπέγραφε ο Παπανικολάου και θα περίμενε το καλοκαίρι να εξετάσει τις προτάσεις που θα είχε.

ΥΓ: Εκτός απροόπτου τα δύο φιλικά με την Άλμπα θα έχουν εικόνα μέσω livestreaming.

ΥΓ 2: Ο Σφαιρόπουλος «έψησε» τους Ζίζιτς και Μπέντερ να αφήσουν το ΝΒΑ για χάρη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.