EuroCup: «Ο Σπανούλης έγινε για πρώτη φορά ηγέτης στο Μαρούσι» (vid)

EuroCup: «Ο Σπανούλης έγινε για πρώτη φορά ηγέτης στο Μαρούσι» (vid)
Το EuroCup θυμήθηκε το πέρασμα του Βασίλη Σπανούλη από το Μαρούσι, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον ρόλο του ηγέτη.

Το 2004-05, ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για μια και μοναδική χρονιά στο EuroCup, ολοκληρώνοντας εκείνη τη σεζόν με 15.2 πόντους, 1.8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3.8 ασίστ σε 12 συμμετοχές με το Μαρούσι, φτάνοντας ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η επίσημη ιστοσελίδα του EuroCup θυμήθηκε το πέρασμα του Σπανούλη από το κλειστό του Αγίου Θωμά, όταν ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην ομάδα των βορείων προαστίων:

«Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένας πολλά υποσχόμενος 22χρονος γκαρντ που έκανε το ντεμπούτο του στο ULEB Cup (σ.σ. πρώην EuroCup)με το Μαρούσι τη σεζόν 2004-05. Ο Έλληνας γκαρντ άρχισε την καριέρα του στη γενέτειρα του, τη Λάρισα κι εκείνη η χρονιά ήταν η τέταρτη με το Μαρούσι. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, μάλιστα ο Σπανούλης βοήθησε το Μαρούσι να φτάσει ως τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και να διεκδικήσει τον τίτλο στο EuroChallenge ωστόσο ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και την Ούνικς Καζάν, αντίστοιχα. Το Μαρούσι ανέβηκε επίπεδο με τη συμμετοχή του στο ULEB Cup όπου ο Σπανούλης θα είχε τον ρόλο του ηγέτη για πρώτη φορά στην καριέρα του».