Παναθηναϊκός: Δύο κινήσεις και... έκλεισε το ρόστερ!

Παναθηναϊκός: Δύο κινήσεις και... έκλεισε το ρόστερ!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Δύο κινήσεις και... έκλεισε το ρόστερ!
Μετά και τη συμφωνία με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο Παναθηναϊκός θα κάνει άλλες δύο κινήσεις προκειμένου να «κλείσει» το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν.

Είναι αλήθεια ότι η απόκτηση του βασικού πλέι μέικερ, του παίκτη δηλαδή που θα κληθεί να «γεμίσει» τα παπούτσια του Νικ Καλάθη, αποτελούσε την πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Όμως όταν στην πορεία προκύπτουν ευκαιρίες που μπορούν να... ξεκλειδώσουν το ρόστερ, είναι λογικό και επόμενο να κερδίζουν έδαφος και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. Όπως και έγινε στους «πράσινους».

Αρχικά ήταν ο Ζακ Όγκουστ εκείνος που βοήθησε ώστε να λυθούν τα χέρια του του Γιώργου Βόβορα! Η απόκτηση Έλληνα παίκτη για τη θέση του σέντερ, αυτομάτως έδωσε τη δυνατότητα στον Έλληνα τεχνικό να προχωρήσει τον σχεδιασμό πολύ πιο ομαλά και πολύ πιο γρήγορα.

Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δούλευαν εδώ και μέρες την περίπτωση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν... δεδομένο ότι θα συνέχιζε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Από εδώ και στο εξής, και με δεδομένη την παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους» αλλά και του Λεωνίδα Κασελάκη που αναμένεται να πάρει θέση στο ρόστερ της ομάδας, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο ακόμα ξένους παίκτες!

Τον βασικό point guard και το «τεσσάρι»! Ο Νίκολας Λαπροβίτολα αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού ωστόσο τίποτε δεν εξαρτάται στην παρούσα φάση από τις δυνατότητες των «πρασίνων». Τα πάντα εξαρτώνται από τη Ρεάλ Μαδρίτης και από το «πότε» θα τον αφήσει ελεύθερο.

Στην προκειμένη περίπτωση ίσως να μην είναι... αρκετό το «αν θα τον αφήσει» αλλά και το «πώς θα τον αφήσει». Οι «πράσινοι» ελπίζουν ότι ο παίκτης θα πάρει και αποζημίωση ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο τους για να τον αποκτήσουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν μείνει ελεύθερος χωρίς την παραμικρή αποζημίωση ότι δεν θα υπάρχουν και πάλι βάσιμες ελπίδες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Και αυτό επειδή ο Λαπροβίτολα θα έχει το δέλεαρ του βασικού point guard και του παίκτη που θα παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να αποκτηθεί backup point guard (είτε ξένος, είτε Έλληνας) αφού ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει τη χρονιά με πέντε γκαρντ και δη τους Νέντοβιτς, Φόστερ, Μποχωρίδη, Σαντ Ρος και τον Λαπροβίτολα (ή όποιος άλλος βρεθεί στο ρόστερ ως βασικός)

Η τελευταία κίνηση θα είναι εκείνη του πάουερ φόργουορντ. Βέβαια δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη προκειμένου να κλείσει η συγκεκριμένη θέση και δεν αποκλείεται να περιμένουν στον Παναθηναϊκό και τον Αύγουστο προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Και αυτό για να έχουν στην ομάδα μια συνολική εικόνα των εσόδων, των χορηγιών, αλλά και των πωλήσεων από τα εισιτήρια διαρκείας.