Σενγκέλια: Πολιτική θύελλα στη Γεωργία για τη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ! (pic)

Η μετακίνηση του Τόκο Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκάλεσε αντιδράσεις στη Γεωργία ενώ η πρόεδρος της χώρας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μεταγραφή του στην «ομάδα του στρατού»!

Σενγκέλια: Πολιτική θύελλα στη Γεωργία για τη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ! (pic)

Οι μνήμες από την εισβολή των Ρώσων στη Γεωργία το 2008 που είχε ως αποτέλεσμα 800 νεκρούς είναι ακόμα νωπές στους Γεωργιανούς ενώ οι σχέσεις των δυο κρατών παραμένουν ακόμα και σήμερα στάσιμες.

Η Γεωργία βλέπει με καχυποψία της πολιτικές και στρατιωτικές κινήσεις του Κρεμλίνο, η ένταση στα σύνορα με τη Νότια Οσετία ανεβαίνει τακτικά ενώ η μεταγραφή του Τόκο Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ προκάλεσε αντιδράσεις στην πατρίδα του!

Η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι σχολίασε μέσω Twitter τη μεταγραφή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ατυχές και μη αποδεκτό ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γεωργίας να πηγαίνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας»!

Από την πλευρά του, ο Γεωργιανός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό  Rustavi-2 όπου ανέφερε σχετικά:

«Δεν έχω καμία πρόθεση να δικαιολογήσω την απόφαση μου! Πάω στην ΤΣΣΚΑ για να παίξω μπάσκετ! Αυτό δεν θα αλλάξει τη σχέση μου με τη Γεωργία κι ελπίζω να μην αλλάξει η στάση των Γεωργιανών απέναντι μου».

Θέση επί του θέματος πήρε και η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας: «Ανεξάρτητα με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, ο Σενγκέλια θα υπερασπίζεται την τιμή και τα συμφέροντα της πατρίδας και της εθνικής ομάδας».