Παναθηναϊκός: Όταν «έπεσε» το ΟΑΚΑ στα «αντίο» Αλβέρτη - Διαμαντίδη! (vids)

Παναθηναϊκός: Όταν «έπεσε» το ΟΑΚΑ στα «αντίο» Αλβέρτη - Διαμαντίδη! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Όταν «έπεσε» το ΟΑΚΑ στα «αντίο» Αλβέρτη - Διαμαντίδη! (vids)
Με διαφορά επτά χρόνων οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης είδαν τις φανέλες τους να αποσύρονται για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ και να γνωρίζουν πρωτοφανή αποθέωση! Το gazzetta.gr θυμάται...

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής (26/6) οι δύο θρύλοι του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Τάκη Τριαντόπουλο, θα είναι εκείνοι που βγήκαν μπροστά προκειμένου να ηγηθούν του «πράσινου» management ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Το έργο του; Δύσκολο. Όμως έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, όταν ακόμα βρίσκονταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, ότι τους αρέσουν τα δύσκολα. Και δεν φοβούνται να πάρουν την ευθύνη πάνω τους.

Αυτό ακριβώς θα κληθούν να επαναλάβουν και τώρα, αλλά αυτήν την φορά, έξω από τα στενά αγωνιστικά όρια. Από ένα άλλο πόστο. Διαφορετικό. Πλην όμως με την πρόκληση να τους... κλείνει και πάλι το μάτι.

Σύμμαχός τους θα είναι και ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος τους αποθέωνε και εξακολουθεί να τους αποθεώνει κάθε φορά που τους αντικρίζει. Ειδικά στον «τελευταίο τους χορό» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τότε που το ΟΑΚΑ πήγε να... πέσε από τις εκδηλώσεις θαυμασμού και λατρείας προς το πρόσωπό τους.

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ

11 Οκτωβρίου 2009. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν μαζευτεί για να πουν το μπασκετικό «αντίο» στη σημαία του συλλόγου. Επίσημη... προσκεκλημένη ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Άπαντες περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή που θα έβλεπαν τη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην οροφή του ΟΑΚΑ! Η πρώτη φανέλα αθλητή του Παναθηναϊκού που θα αποσυρόταν για πάντα. Σε ένα απίστευτο «standing ovation», o Φραγκίσκος Αλβέρτης χαιρετούσε συγκινημένος τον κόσμο. Το σύνθημα «οε, αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός» δονούσε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και παρά το πανό που έγραφε «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει» η απόφαση του «Φράγκι» ήταν.... ειλημμένη. Σε ηλικία 35 χρονών και 4 μηνών έλεγε το οριστικό «αντίο» από τα παρκέ και έδινε το χρίσμα του αρχηγού στον Δημήτρη Διαμαντίδη! Και με την διαχρονική ατάκα... «στις χαρές και στις λύπες μαζί».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

17 Σεπτεμβρίου 2016. Στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» υποκλίθηκε η μπασκετική Ευρώπη στο μεγαλείο του Δημήτρη Διαμαντίδη! Περίπου 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ (και) εκείνο το βράδυ, είχαν την τύχη να ζήσουν μια βραδιά την οποία θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Όπως θα την θυμάται και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος αποθεώθηκε όσο κανείς άλλος. Ο μεγάλος... πανικός δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ φορώντας και πάλι, και για τελευταία φορά, τη φανέλα με το νούμερο «13». Στα... συμβολικά «13» δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου κόντρα (και πάλι) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε φτάσει η στιγμή που θα αποσύρονταν για πάντα στην οροφή του ΟΑΚΑ. Ακολούθησε ένα απίστευτο standing ovation! «Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις από το να κρατάς μικρόφωνο! Σας ευχαριστω όλους για τη στήριξή σας ολα αυτά τα χρόνια. Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου» είχε πει μεταξύ άλλων από το μικρόφωνο...