«Ο Λορέντζο Μπράουν είναι πολύ ήσυχος για ηγέτης»

«Ο Λορέντζο Μπράουν είναι πολύ ήσυχος για ηγέτης»

«Ο Λορέντζο Μπράουν είναι πολύ ήσυχος για ηγέτης»
Η περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν ήλθε εσχάτως στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και ο Σέρβος δημοσιογράφος Νίκολα Στοΐκοβιτς περιγράφει στο gazzetta.gr όσα ενδιαφέροντα αφορούν τον Αμερικανό γκαρντ.

Έπειτα από 107 συμμετοχές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφού πέρασε την καριέρα του μεταξύ ΝΒΑ, Κίνας και G-League, ο Λορέντζο Μπράουν αποφάσισε πέρσι να δοκιμάσει την τύχη του στην EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα, παίρνοντας θετικό πρόσημο στη rookie χρονιά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Αμερικανός γκαρντ με προϋπηρεσία στους Σίξερς, τους Τίμπεργουλβς, τους Σανς και τους Ράπτορς βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» στο σκοράρισμα (12.3π.) και την οργάνωση (4.6. ασ.), αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των Σέρβων, έχοντας ως highlight το απίθανο νικητήριο τρίποντο στον αγώνα με τη Βαλένθια στο Βελιγράδι.

Η περίπτωση του φέρεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό και ο δημοσιογράφος του mozzartsport.com, Νίκολα Στοΐκοβιτς κάνει στο gazzetta.gr τον απολογισμό των πεπραγμένων του Μπράουν στο Βελιγράδι…

«O Λορέντζο Μπράουν ήταν το τελευταίο κομμάτι στο παζλ του Μίλαν Τόμιτς, ο τελευταίος χρονικά παίκτης που ήλθε στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα και, ομολογουμένως οι προσδοκίες ήταν πραγματικά μεγάλες.

Το θετικό εκείνη την περίοδο ήταν πως σχεδόν όλη η ομάδα έκανε προπονήσεις μαζί καθώς μόνο ο Μουχάμεντ Φαγιέ απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι, λοιπόν άπαντες περίμεναν από τον Ερυθρό Αστέρα να ανταποκριθεί καλά σε όλες τις διοργανώσεις όμως το ξεκίνημα δεν ήταν καλό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άσκησαν κριτική στον Μίλαν Τόμιτς. Φίλαθλοι και Media τον κατηγόρησαν ότι τον φόρτωσε με πίεση, ότι ήταν αυστηρός και πολύ σκληρός μαζί του.

Ό,τι συνέβη για παράδειγμα στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τη Μακάμπι στο Ισραήλ όπου ο Μπράουν έπαιξε συνολικά 9:46 και 8:54, αντίστοιχα. Εν προκειμένω άρχισε άσχημα και στα δυο ματς, ο Τόμιτς τον πέρασε στον πάγκο και τον χρησιμοποίησε ελάχιστα. Έτσι, λοιπόν ο κόουτς έγινε στόχος κριτικής λόγω της στάσης του προς τον παίκτη.

Μετά από την αποχώρηση του Τόμιτς (22/10), ο Άντριγια Γκαμπρίλοβιτς που ανέλαβε προσωρινά κι εν συνεχεία ο Ντράγκαν Σάκοτα έκαναν εξαιρετική δουλειά σε ό,τι αφορά τον Μπράουν, βοηθώντας τον να παίξει στην comfort zone του και να κάνει το step - up.

Το πρόβλημα αναφορικά στον Λορέντζο Μπράουν έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ… ήσυχος. Δεν μπορείς να γίνεις ηγέτης μιας ομάδας αν δεν είσαι ικανός να μιλήσεις και να εμπνεύσεις. Ακόμα και στις συνεντεύξεις του μετά από τους αγώνες μιλούσε μόνο όσο χρειαζόταν, δίνοντας κοφτές απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, έπαιξε πραγματικά καλά όταν ανέλαβε ο Σάκοτα, κάνοντας τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ουσιαστικά κουβάλησε τον Ερυθρό Αστέρα που μέτρησε επτά νίκες σε εννιά ματς μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και βελτιώνοντας τα στατιστικά του. Όταν, όμως έπεσε η απόδοση του, η ομάδα… κατέρρευσε.

Ο Ερυθρός Αστέρας στηριζόταν σε αυτόν, έστω κι αν στο ρόστερ υπήρχαν δυο σπουδαίοι σουτέρ όπως ο Μπάρον και ο Πάντερ. O Μπράουν ήθελε κάποιον δίπλα του ώστε να τον απελευθερώσει από την πίεση, βοηθώντας τον να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια κι έτσι η ομάδα υπέγραψε τον Πάντερ. Παρεμπιπτόντως, οι τρεις τους "έδεσαν" πραγματικά καλά.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι ένας πραγματικά ήσυχος και λιγομίλητος άνθρωπος. Πέτυχε νικητήρια σουτ όπως αυτό με τη Βαλένθια στο Βελιγράδι, αν και το ποσοστό του στο τρίποντο δεν ήταν τόσο καλό (28.8%, 21/73).

Του αρέσει να τελειώνει τις φάσεις όμως δεν είναι τόσο καλός στο pick-n-roll. Για παράδειγμα, ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον Τζέιμς Γκιστ, έναν από τους καλύτερους pick-n-roll παίκτες στην Ευρώπη που ήταν εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι στις συνεργασίες του με τον Καλάθη στον Παναθηναϊκό όμως δεν μπόρεσε να το κάνει εξίσου καλά στο Βελιγράδι.

Από κει και πέρα, ο Μπράουν είναι καλός αμυντικός, έχει αθλητικότητα και μέγεθος που τον βοηθούν πολύ, επίσης μπορεί να παίξει off the ball, γενικώς όμως είναι ο τύπος του παίκτη που του αρέσει να έχει την μπάλα στα χέρια του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σεζόν χτύπησε δυο φορές στον ίδιο αστράγαλο, αρχικά κόντρα στην Μπασκόνια ενώ το έπαθε ξανά έπειτα από 1μιση μήνα. Όταν δεν ήταν στη μέρα του, έκανε κακό σε όλη την ομάδα».

Οι αριθμοί του στην EuroLeague 2019-20

12.3 πόντοι
82.3% στις βολές
45.9% στο δίποντο
28.8% στο τρίποντο
3.3 ριμπάουντ
4.6 ασίστ
1.1 κλέψιμο
2.8 λάθη
3.4 κερδισμένα φάουλ
13 ranking
σε 25:15 (27 συμμετοχές, όλες ως βασικός)

PHOTO CREDIT: Crvena Zvezda mts

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.