Κερεχέτα: «Μειωμένα έσοδα η Μπασκόνια τουλάχιστον 30%»

Κερεχέτα: «Μειωμένα έσοδα η Μπασκόνια τουλάχιστον 30%»

Gazzetta team
Κερεχέτα: «Μειωμένα έσοδα η Μπασκόνια τουλάχιστον 30%»
Ο Χοσεάν Κερεχέτα μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν στην Μπασκόνια από τον κορονοϊό.

Ο ισχυρός άνδρας της Μπασκόνια μίλησε σε ισπανική εφημερίδα για όσα θα ακολουθήσουν της πανδημίας.

Ο Χοσεάν Κερεχέτα εξέφρασε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του στην «El Correo de Alava».

Ο πρόεδρος των Βάσκων ξεκίνησε αναφερόμενος στην απουσία φιλάθλων, «Είναι ένα περίπλοκο θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον για το μισό της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και να σκεφτόμαστε συνεχώς τον προϋπολογισμό. Το σενάριο που διαμορφώνεται με κάνει μάλλον απαισιόδοξο. Λείπουν οι μεταβλητές, αλλά δουλεύουμε, γνωρίζοντας πως θα παίξουμε χωρίς κόσμο.

Έχουμε πολλά προβλήματα και σε επίπεδο χορηγών, με εταιρείες που βρίσκονται οι ίδιες σε δύσκολη κατάσταση, οπότε θα επενδύσουν λιγότερα σε διαφήμιση, ενώ υπάρχει και το σενάριο όπου τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν παραμείνουν κλειστά μπαρ και εστιατόρια, θα πέσουν. Μιλάμε για ένα ποσοστό μείωσης των εσόδων της τάξης του 30%».

Για το αν θα υπάρξει διαπραγμάτευση για τη μείωση του συμβολαίου του Σενγκέλια: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι εργαζόμενοι είναι σε καλή θέση, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι εγγυηθούμε το μέλλον. Στη Μπασκόνια και μέσω της Euroleague υπάρχει μια συμφωνία της τάξης του 20% μείωσης των συμβολαίων δεν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και 15% αν συνεχιστεί. Όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αντιμετωπίζουμε όλοι και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Δεν έχω αμφιβολία πως οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Για τα σχέδια της Euroleague: «Αυτή τη στιγμή η Euroleague έδωσε ημερομηνίες και η ACB έναν τρόπο διεξαγωγής, χωρίς όμως ημερομηνίες. Οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή, αν και ξέρουμε πως έχουν επιλέξει περίπου το ίδιο διάστημα. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση, όλος ο κόσμος, για το πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Οι παίκτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί λύση σε ένα περίπλοκο πρόβλημα όπως αυτό των συμβολαίων. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εκτιμήσω και την καθοριστική συμβολή του Σενγκέλια ως αρχηγού σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Έβαλαν πλάτη για τις ομάδες τους όλοι».

Για το συμβόλαια που λήγουν, «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο, ώστε να δούμε πρώτα ποιο είναι το γενικότερο σενάριο για την επόμενη μέρα. Επίσης, το κασέ των παικτών θα πέσει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να έχουμε χρόνο για να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ομάδα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.