Ντατόμε: «Όταν ο Ομπράντοβιτς φωνάζει έχει δίκιο 99.5%»

Ντατόμε: «Όταν ο Ομπράντοβιτς φωνάζει έχει δίκιο 99.5%»

Gazzetta team
Ντατόμε: «Όταν ο Ομπράντοβιτς φωνάζει έχει δίκιο 99.5%»
Ο Ιταλός φόργουορντ μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τις στιγμές που ωρύεται στον πάγκο ο Ομπράντοβιτς.

Συνέντευξη μέσω Skype παραχώρησε στην Τουρκία ο Τζίτζι Ντατόμε.

Ο Ιταλός φόργουορντ αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως φυσικά και στις συχνές φωνές του Σέρβου προπονητή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Ντατόμε ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Είναι εύκολο για αυτόν να φωνάζει επειδή είναι ο Ομπράντοβιτς. Η καριέρα του μιλάει από μόνη της και έχει το δικαίωμα να φωνάζει. Οι νεαροί προπονητές πρέπει να είναι προσεκτικοί. Γιατί αν έχεις άδικο, χάνεις την εμπιστοσύνη. Όταν ο Ομπράντοβιτς σου λέει ότι κάνεις λάθος, κατά 99.5% έχει δίκιο. Ίσως δεν το καταλαβαίνεις στο γήπεδο, αλλά το βλέπεις μετά στο βίντεο και το βίντεο δεν λέει ποτέ ψέματα.

Επειδή είναι ευφυής μπορεί να διακρίνει το λάθος ενός παίκτη στην επίθεση ή γιατί δεν βγήκε μία άμυνα από ένα λάθος ροτέισον. Δεν φωνάζει επειδή είναι τρελός, αλλά επειδή έχει δίκιο. Του αξίζουν εύσημα για αυτό. Στην αρχή εμένα δε μου φώναζε γιατί ήμουν καινούριος, αλλά έβλεπα τι έκανε στους παλαιότερους της ομάδας και έβλεπα ότι είχε δίκιο. Με το να φωνάζει βοηθάει έναν παίκτη να είναι πιο συγκεντρωμένος και τον σπρώχνει πιο ψηλά.

Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να έχεις δίκιο. Αν όμως κάποιος κάνει λάθος, τότε χάνει την εμπιστοσύνη και είναι λεπτή η γραμμή. Δύσκολα κερδίζεις εμπιστοσύνη, αλλά εύκολα την χάνεις».