Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη στο «μάτι» του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη στο «μάτι» του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη στο «μάτι» του Μπαρτζώκα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το πως πιστεύει ότι θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν σύμφωνα με τις επιθυμίες του προπονητή του.

Η πανδημία συνεχίζεται στον κόσμο, ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε κράτη των οποίων το σύστημα υγείας μοιάζει με γίγαντα, όμως κι η Ελλάδα παραμένει παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν πρέπει να «ξεψαρώσουμε» με την βελτίωση της θερμοκρασίας, είμαι υπέρ ακόμη πιο σκληρών μέτρων διότι ως γνωστόν Αν χαλαρώσει ο Έλληνας γίνεται επικίνδυνος.

Κρίμα θα είναι να πάει χαμένη η μέχρι τώρα προσπάθεια.

Πάμε στα μπασκετικά μας.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις της πανδημίας και περιμένει να μάθει τις οικονομικές αναταράξεις που θα φέρει η επόμενη μέρα.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει από το να προχωράει σιγά σιγά κομμάτια του μεταγραφικού του σχεδιασμού.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση με παίκτες εγνωσμένης αξίας αφού τα κασέ θα πέσουν, αλλά δεν απαγορεύει μεταγραφές παικτών μικρότερης εμβέλειας.

ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ «4» ΚΑΙ «5»

Ο Χασάν Μάρτιν είναι τέτοια περίπτωση. Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό δεν γίνεται να χαλάσει και οι δύο πλευρές λογικά θα συνεργαστούν.

Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορώ να μπω. Πώς ακριβώς οραματίζεται το ρόστερ της σεζόν 2020-21 είναι κάτι που γνωρίζει ο ίδιος κι οι συνεργάτες του.

Μπορώ όμως να αφουγκράζομαι και να «διαβάζω» τις κινήσεις.

Κατά την δική μου άποψη ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν παίκτη ακόμη για να κλείσει τις θέσεις «4» και «5».

Θεωρώ πως τα «πεντάρια» θα είναι οι Μάρτιν, Έλις και Χρηστίδης.

Τα «τεσσάρια» θα είναι οι Πρίντεζης και Βεζένκοβ (αμφότεροι είναι free agent αλλά υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές για ανανέωση).

Ο Μπαρτζώκας ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ένα «τεσσαροπεντάρι» και θα κλείσει την front line. Λογικά ο παίκτης που ψάχνει θα είναι λίγο αντίθετος από τους δυο Αμερικανούς σέντερ. Θα είναι πιο δυνατός, θα έχει συνέπεια στο σουτ μέσης και μακρινής απόστασης και θα διαθέτει κάποια αμυντικά χαρακτηριστικά που αρέσουν στον coach.

Νομίζω πως ο Ίθαν Χαπ δεν θα παίξει στον Ολυμπιακό. Δεν είναι παίκτης «Μπαρτζώκα» σε καμία περίπτωση.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός θέλει τον Κώστα Σλούκα. Ενδεχομένως περισσότερο κι από ποτέ απ’ όταν αποχώρησε, να θέλει κι ο ίδιος να επιστρέψει.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και μία μορφή συμφωνίας με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα προσθέσει παίκτη στη θέση «3» για να την μοιράζεται με τον Κώστα Παπανικολαου κι από πίσω θα βρίσκεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο ΜακΚίσικ θα είναι το μπαλαντέρ ανάμεσα στο «2» και το «3».

Στο «ασόδυο» θα υπάρχουν σίγουρα οι Σπανούλης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, ο Νικολαΐδης και θα ήθελε ο coach, τον Σλούκα και δύο ακόμη ξένους.

Ο ένας θα ήθελε να είναι πιο καλός παίκτης, πιο πρωταγωνιστής, με εμπειρία από την Euroleague, με αθλητικότητα και με μέγεθος.

Για να καταλάβετε με ένα παράδειγμα τι Αμερικανό ψάχνει, φανταστείτε έναν με τα προσόντα του Μπόλντγουιν (αθλητικότητα, μέγεθος), αλλά με περισσότερες ικανότητες στο μπάσκετ.

Στον Μπαρτζώκα δεν αρέσουν οι κοντοί παίκτες γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να παίξουν τις αγαπημένες του αλλαγές στην άμυνα.

Ο άλλος ξένος θα έχει βοηθητικό χαρακτήρα, θα μπορεί να δώσει συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα κοστίζει πολλά χρήματα.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εμένα ένα πράγμα με ανησυχεί. Αν δεν «κάτσει» η περίπτωση του Σλούκα, ποιον παίκτη θα πάρουν;

Δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να ρίξει τα λεφτά στα γκαρντ και όχι στους ψηλούς. Ουσιαστικά τα χρήματα που θα γλιτώσει από τους Μιλουτίνοφ, Πολ και κάποιες μειώσεις σε συμβόλαια που θα ακολουθήσουν, θα πάνε στα γκαρντ.

Αν δεν πάρει τον Σλούκα δεν μπορώ να σκεφτώ γκαρντ της ίδιας εμβέλειας. Για παράδειγμα πέρυσι ήταν ελεύθερος ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, φέτος όχι.

Δεν ξέρω με ακρίβεια την free agency της Euroleague αλλά φοβάμαι πως θα έρθει σε δύσκολη θέση η ομάδα αν δεν επέλθει συμφωνία με τον Έλληνα γκαρντ.

Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ «ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ»

Ο Χασάν Μάρτιν είναι ένα «στοίχημα», ο Οκτάβιους Έλις το ίδιος, ο Σακιέλ ΜακΚίσικ επίσης.

Η λογική αναφέρει πως ένα τουλάχιστον γκαρντ (μπορεί και δύο) δεν θα είναι «στοιχήματα».

Αν μη τι άλλο, όμως ο Μπαρτζώκας έχει κερδίσει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες επιλογές.

Οι ανακαλύψεις του τα προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει έναν μύθο σχετικά με το «μάτι που κόβει».

Ας τον αφήσουμε λοιπόν να φτιάξει την ομάδα που θέλει, όπως την επιθυμεί και ας περιμένουμε να δούμε τις επιλογές του εν δράσει για να τις κρίνουμε.

Ο ίδιος ο coach διακυβεύει αρκετά πράγματα στην καριέρα του την επόμενη σεζόν και μόνο χαζός δεν είναι για να πάει σε επιλογές αμφίβολης αξίας που θα τον φέρουν με την πλάτη στον τοίχο.

ΥΓ: Στον Ολυμπιακό δεν τους απασχολεί ο αριθμός ξένων αφού στην Euroleague που θα αγωνίζεται δεν υπάρχει περιορισμός.

ΥΓ 2: Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες εγνωσμένης αξίας και ποιότητας, με εμπειρία από Euroleague στην αγορά. Αντιθέτως υπάρχουν αρκετά «διαμαντάκια» σε BCL, VTB και Γερμανία.

ΥΓ 3: Ο Μιλουτίνοφ είναι παικταράς, έδωσε την ψυχή του και παραπάνω και δεν πρέπει να τον κακολογούμε για την απόλυτα ορθή απόφασή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.