Μίτσιτς: «Οι Αμερικανοί παίκτες είχαν πανικοβληθεί»

Μίτσιτς: «Οι Αμερικανοί παίκτες είχαν πανικοβληθεί»

Μίτσιτς: «Οι Αμερικανοί παίκτες είχαν πανικοβληθεί»
Ο Σέρβος γκαρντ της Εφές αναφέρθηκε στην αργοπορία της διακοπής του τουρκικού πρωταθλήματος και την ανησυχία των Αμερικανών.

Το τουρκικό πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο που αποφάσισε την αναστολή της δράσης.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς μίλησε στην «zurnal.rs» για τον τρόπο που βιώνει την πανδημία του κορονοϊού στην Τουρκία και τον φόβο των Αμερικανών συμπαικτών του.

Για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος: «Είμαστε όλοι ελεύθεροι μέχρι την Κυριακή (22/3) και μετά θα δούμε τι θα μας πουν. Λάβαμε ένα μήνυμα να μην πάμε πουθενά και θα το σεβαστώ αυτό. Δεν θα είναι πρόβλημα για μένα. Θα ξεκουραστώ και θα γυμναστώ στο σπίτι.

Υπήρχε ρίσκο, αλλά δεν είχε εξαπλωθεί τόσο πολύ ο ιός. Όμως, εάν συνεχίζαμε τότε ο κίνδυνος θα ήταν μεγαλύτερος. Οι Αμερικανοί είχαν φοβηθεί περισσότερο απ’ όλους. Γενικά είχαν πανικοβληθεί. Από την άλλη, εγώ ήμουν εντάξει. Προσπαθώ να μένω ήρεμος και να μην σκέφτομαι την όλη κατάσταση. Σίγουρα ο κόσμος θα αναθεωρήσει πως ευτυχία είναι τα χρήματα, η δόξα και κάθε υλικό. Ωστόσο, όπως λέω πάντα, όλοι είμαστε το ίδιο. Ελπίζω, όλο αυτό να κάνει τον κόσμο να σκέφτεται διαφορετικά».

Για την κατάσταση στην Τουρκία: «Αν και στην Ευρώπη υπήρχε μεγάλη έξαρση του ιού, εδώ έλεγαν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Υπήρξαν πολλά περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι καλύτερα από άλλες χώρες. Κάνουν καλά τεστ εδώ και τα αποτελέσματα βγαίνουν πιο γρήγορα. Το κράτος έχει πάρει πολλά μέτρα, αλλά πλέον και ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πριν από τρεις ημέρες όλα λειτουργούσαν κανονικά και ξαφνικά όλα έκλεισαν. Το 98% των μαγαζιών έχει κλείσει. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας έχει μία μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων και παίρνουμε από εκεί φαγητό. Επίσης έχει και δικό του νοσοκομείο, όπου ελπίζω να μην χρειαστεί».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.