Ρεάλ - Βιλερμπάν 87-78: Στο ρελαντί η Ρεάλ και 7η σερί νίκη

Ρεάλ - Βιλερμπάν 87-78: Στο ρελαντί η Ρεάλ και 7η σερί νίκη
Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε και τον κακό της εαυτό και πέτυχε την έβδομη σερί νίκη της καθώς επικράτησε της Βιλερμπάν με 87-78.

Θεωρητικά, η Ρεάλ είχε εύκολη αποστολή απέναντι στη Βιλερμπάν, στην πράξη όμως αποδείχθηκε το αντίθετο καθώς η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνάντησε δυσκολίες έχοντας να διαχειριστεί και τις απουσίες της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έξω από τα νερά της στο πρώτο δεκάλεπτο, έκανε πολλά λάθη κι αυτό εκμεταλλεύτηκε η Βιλερμπάν παίρνοντας πόντους στο transition παιχνίδι καθώς με επιμέρους σκορ 2-15 προηγήθηκε με 9-18 (5’). Η γαλλική ομάδα περιορίστηκε στους δύο πόντους στο δεύτερο μισό της περιόδου, η Ρεάλ επίσης δεν ήταν παραγωγική και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 14-20.

Η ενεργοποίηση των Τόμκινς, Κοζέρ έδωσε σκορ στη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία προηγήθηκε με 31-27 (16’) βελτιώνοντας τα ποσοστά ευστοχίας της και περιορίζοντας τα λάθη αλλά δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις χτισίματος διαφοράς. Γιατί οι Σαν Σαρλς, Γιαμπουσελέ είχαν τις απαντήσεις για τη Βιλερμπάν η οποία μπήκε στο τελευταίο λεπτό με +2 (36-38). Το ημίχρονο έκλεισε με τρίποντο του Φαμπιέν Κοζέρ (39-38).

Η δυσκολία στην εύρεση ρυθμού προκάλεσε εκνευρισμό στη Ρεάλ η οποία βρέθηκε στο -5 (43-48, 23:30). Η αλλαγή pointguard (οξύθυμος Καμπάτσο κάθισε στον πάγκο, ο ήρεμος Λαπροβίτολα ανέλαβε την οργάνωση των επιθέσεων) δεν άλλαξε κάτι για τους γηπεδούχους καθώς η γαλλική ομάδα εκτελώντας από κοντινή απόσταση διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά με 0-11 σερί (51-59, 27’). Λαπροβίτολα και Κάρολ ηγήθηκαν της αντίδρασης της Ρεάλ μέχρι το τέλος της περιόδου, έκαστος σημείωσε επτά πόντους σ’ αυτό το διάστημα και με επιμέρους σκορ 16-4, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 67-63 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Ρεάλ πάτησε σε διαφορά εννιά πόντων (74-65) στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά δεν είχε τον τρόπο διασφάλισης της νίκης. Η Βιλερμπάν έμεινε στο παιχνίδι (76-71, 35’) και θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμη δυσκολότερα στους γηπεδούχους αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Εκεί ο Γκαρούμπα έγινε παράγοντας του αγώνα με πέντε διαδοχικούς πόντους, η Ρεάλ ξέφυγε με +10 (83-73) περίπου 2:30 πριν το τέλος του αγώνα και απλά διαχειρίστηκε αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ βρέθηκε σε κακή μέρα, είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες αλλά πάτησε στην εμπειρία της αλλά και στην έλλειψη ποιότητας της Βιλερμπάν, βγαίνοντας αλώβητη από μια δοκιμασία.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τζέι Σι Κάρολ και Νίκολας Λαπροβίτολα «κουβάλησαν» την ομάδα του στο δύσκολο σημείο, αλλά το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ουσμάν Γκαρούμπα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φαμπιέν Κοζέρ καθώς κράτησε την ομάδα του στα δύσκολα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Φακούντο Καμπάτσο περισσότερο εκνεύριζε την ομάδα του. Ντέβιον Μπέρι και Αντουάν Ντιό δεν έδωσαν λύσεις από τον πάγκο για τη Βιλερμπάν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 16-4 επιμέρους σκορ της Ρεάλ στα τελευταία τρία λεπτά της 3ης περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ έκανε πολύ εύκολα το λάθος, ενώ η Βιλερμπάν έχασε πολλές ευκαιρίες για εύκολους πόντους στο transition παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μάλλον το αυτοκαλάθι του Φελίπε Ρέγες στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 39-38, 67-63, 87-78