ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζενίτ 86-78: Ο Τζέιμς την έβγαλε από τη δύσκολη θέση

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζενίτ 86-78: Ο Τζέιμς την έβγαλε από τη δύσκολη θέση
Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Ζενίτ στη Μόσχα με 86-78 αλλά παραμένει τρομερά ασταθής στο παιχνίδι της. Ο Μάικ Τζέιμς έβγαλε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από τη δύσκολη θέση.

Η ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε δίχως τον φορμαρισμένο Ντάνιελ Χάκετ, απώλειες είχε όμως και η Ζενίτ καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Αλμπισί, Πονκρασόφ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ήταν ανταγωνιστική, αλλά η προσπάθειά της έπεσε πάνω στο καλό παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς ο οποίος σημείωσε 26 πόντους με 8/15 σουτ.

Η περιφερειακή άμυνα της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν… για κλάματα, αυτή έδωσε τη δυνατότητα στη Ζενίτ να βρει μακρινά σουτ αλλά και να προηγηθεί με 14-20 (8’). Οι διαδοχικοί πόντοι του Μάικ Τζέιμς έπαιξαν τον ρόλο τους στα εναπομείναντα δύο λεπτά καθώς οδήγησαν τους γηπεδούχους σε επιμέρους σκορ 9-1 και στο +2 (23-21) στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βασίστηκε στις επιπλέον κατοχές (μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ) αλλά και στο μακρινό σουτ κι έφτασε να προηγηθεί με 37-31 μετά τα μισά της περιόδου. Ο Όστιν Χόλινς εξελίχθηκε σε βασικός παράγοντας του παιχνιδιού (σ. σ. είχε 16 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου) καθώς αυτός κράτησε όρθια την ομάδα του (40-39, 18:30). Παρά τα δύο τρίποντα των Τζέιμς, Χίλιαρντ, η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να αποσπαστεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (46-43ημ.).

Στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου η ΤΣΣΚΑ έδωσε την εντύπωση ότι θα «τελείωνε» το παιχνίδι καθώς προηγήθηκε με 55-45 λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών και με τους Βόιτμαν, Κουρμπάνοφ να δίνουν λύσεις στην επίθεση η διαφορά έφτασε έως το +11 (62-51). Μόνο που οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ούτε πόντο για τα 3:30 που ακολούθησαν, η Ζενίτ βρήκε την ευκαιρία να μειώσει (62-58, 28’) και θα μπορούσε να είχε «μηδενίσει» τη διαφορά. Δεν το έκανε και ο Τζέιμς με νέο buzzer beater έδωσε στην ομάδα του μαξιλαράκι οκτώ πόντων (66-58, 30’).

Η ΤΣΣΚΑ άντλησε ενέργεια από τον Μπόλομποϊ διατήρησε τη διαφορά (77-66, 34’) κι εκεί που έδειξε ότι δεν θα έδινε δικαιώματα, η Ζενίτ επέστρεψε ξανά μειώνοντας σε 79-74, 37’) χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Χόλινς. Το τρίποντο του Στρέλνιεκς (82-74) έδειξε ότι θα έβγαζε την ΤΣΣΚΑ από το καθεστώς πίεσης, αλλά η Ζενίτ έκανε νέα απόπειρα επιστροφής (82-78) και θα μπορούσε να ψάξει κάτι παραπάνω, αλλά ο Τζέιμς δεν της έδωσε το σχετικό δικαίωμα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Λόγω ατομικής ποιότητας και γιατί σταθερά στο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σούταρε με ποσοστό 50% έξω από τη γραμμή του τρίποντου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε πολύ καλό παιχνίδι, τον ακολούθησε ο Γιόχαν Βόιτμαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Στρέλνιεκς έκανε πολύ καλή τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτόν τον τίτλο μοιράζονται οι Μπόλομποϊ, Χάινς.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρον Μπέικερ έπαιξε μόλις ένα λεπτό, ενώ και ο Σαντ Ρος ήταν «άφαντος». Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι ο Πονίτκα για τη Ζενίτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εύστοχο τρίποντο του Γιάνις Στρέλνιεκς όταν η Ζενίτ πλησίασε στους πέντε πόντους (79-74)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ δεν έβγαλε πολλές συνεργασίες στο παιχνίδι της, η δε Ζενίτ αν έπαιζε έτσι και στα προηγούμενα παιχνίδια, πιθανόν, να διεκδικούσε θέση στα Playoffs

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το buzzer beater του Μάικ Τζέιμς στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-43, 66-58, 86-78