Ζαλγκίρις - Αρμάνι: Σκέψεις για αναβολή, λόγω... κορωνοϊού (pic)

Gazzetta team
Ζαλγκίρις - Αρμάνι: Σκέψεις για αναβολή, λόγω... κορωνοϊού (pic)
Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και οι τέσσερις θάνατοι, έχουν σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη και στο Κάουνας εξετάζουν την αναβολή του παιχνιδιού της Ζαλγκίρις με την Αρμάνι.

Στην Ιταλία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 203 και το Μιλάνο, στο οποίο εντοπίστηκαν οι δύο θάνατοι εξαιτίας του ιού, θυμίζει έρημη πόλη.

Ενόψει της αναμέτρησης της Ζαλγκίρις με την Αρμάνι στο Κάουνας, το Υπουργείο Υγείας της Λιθουανίας, αλλά και μια επιτροπή ειδικών καταστάσεων, εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής του παιχνιδιού.

«Το Υπουργείο Υγείας της Λιθουανίας εξέφρασε τις ανησυχίες του για το προσεχές παιχνίδι της Euroleague στο Κάουνας, μεταξύ Ζαλγκίρις και Αρμάνι Μιλάνο, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία. Υπάρχει πιθανότητα το παιχνίδι να αναβληθεί. Μια επιτροπή ειδικών καταστάσεων θα πάρει την οριστική απόφαση», έγραψε στο twitter ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάτας Ουρμπόνας.

«Η Αρμάνι θα έρθει στο Κάουνας όπως είχε προγραμματιστεί»

Ωστόσο, η ομάδα του Κάουνας με ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Θέλουμε να πούμε σε όλους τους φιλάθλους πως παρακολουθούμε το θέμα με τον κορονοϊό και είμαστε σε επικοινωνία με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές και το Υπουργείο Υγείας.

Όλα τα εισιτήρια για το παιχνίδι εξαντλήθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες. 35 εισιτήρια είναι κρατημένα για την ομάδα του Μιλάνο και ο αριθμό των μεμονωμένων οπαδών είναι άγνωστός.

Η Αρμάνι επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει προς το παρόν εμπόδιο στο ταξίδι για μικρά γκρουπ ή άτομα. Η ομάδα του Μιλάνο προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Παρασκευής και θα φτάσει στο Κάουνας όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η Ζαλγκίρις επικοινώνησε επίσης και με την Euroleague, που παρακολουθεί την κατάσταση. Στο κοντινό μέλλον, η λίγκα θα συζητήσει την κατάσταση εσωτερικά και θα αξιολογήσει αν υπάρχουν πραγματικές απειλές, αλλά δεν προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα.

Εμπιστευόμαστε τις υγειονομικές αρχές της Λιθουανίας και πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έρχονται στη Λιθουανία, θα εξεταστούν διεξοδικά στα αεροδρόμια και πως ο αγώνας θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.