Μπέντιλ: Ο λόγος που άφησε το βόλεϊ για το μπάσκετ!

Μπέντιλ: Ο λόγος που άφησε το βόλεϊ για το μπάσκετ!

Gazzetta team
Μπέντιλ: Ο λόγος που άφησε το βόλεϊ για το μπάσκετ!
Aφιέρωμα στον Μπεν Μπέντιλ έκανε η Euroleague και στάθηκε στο πως αποφάσισε να αφήσει το βόλεϊ για να παίξει μπάσκετ.

Μπορεί ο Μπεν Μπέντιλ να παίζει μπάσκετ στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά εύκολα θα μπορούσε να είναι βολεϊμπολίστας.

Ο Γκανέζος ξεκίνησε τον αθλητισμό από το βόλεϊ, αλλά τελικά κατέληξε στο μπάσκετ και μίλησε στη Euroleague για την σημαντική αλλαγή στη ζωή του όταν ήταν μικρός

«Εκεί που έπαιζα βόλεϊ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ. Μία μέρα, ενώ παίζαμε έναν αγώνα, άκουσα φασαρία και εντόπισα κινητικότητα στο διπλανό γήπεδο. Τότε καταλάβαμε τι γινόταν όταν είδαμε έναν πολύ δημοφιλή παίκτη στη Γκάνα, τον Μεμ Φάλκονερ που είχε έρθει να παίξει εκεί.

Μιλάμε για ένα μεγάλο όνομα στην Γκάνα, που εμφανιζόταν πολύ στην τηλεόραση και όλοι ήξεραν ποιος είναι. Όλο τον σέβονταν. Ενθουσιαστήκαμε όταν τον είδαμε και πήγαμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Λίγο μετά, ένας από τους συμπαίκτες του τραυματίστηκε και έψαχναν αντικαταστάτη. Τότε, ο Μεμ, αφού κοίταξε γύρω του, με έδειξε με το δάχτυλο και είπε: "Έλα εδώ να παίξεις". Με διάλεξε επειδή ήμουν ψηλός.

Μετά το ματς ήρθε και με ρώτησε γιατί δεν ξεκινάω να παίζω μπάσκετ. Του είπα ότι παίζω βόλεϊ και ότι δεν ξέρω μπάσκετ. Δεν έχω κάποιον να με προπονήσει. Μου είπε "θα είμαι στην πόλη για μία εβδομάδα. Έλα αύριο στο γήπεδο να σε προπονήσω". Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε μαζί. Όταν έφυγε, ξαναγύρισα στο μπάσκετ. Αλλά τότε ήταν που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση μας. Τότε κατάλαβα ότι θα έμενα σε επαφή με το άθλημα. Όταν ο Μεμ ήταν νέος πήρε υποτροφία να παίξει στην Αμερική αλλά τραυματίστηκε. Μου έλεγε ότι ζούσα το όνειρο που εκείνος δεν μπορούσε

Στο τέλος ανέφερε: «Με έπαιρνε τηλέφωνο για να βεβαιωθεί πως ήμουν καλά. Ερχόταν στη γειτονιά μου και όλοι ήταν έκπληκτοι που τον έβλεπαν. Ήρθε σπίτι μου, γνώιρσε τις γονείς μου και κατάλαβε ότι ήμουν καλός μαθητής. Του άρεσε που δούλευα σκληρά και έγινε ο μέντορας μου, ο αδερφός και ο πατέρας μου. Μου έλεγε ότι ακούει καλά πράγματα για μένα»