Ουόλτερ Ταβάρες: Καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι;

Ουόλτερ Ταβάρες: Καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι;

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ουόλτερ Ταβάρες: Καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι;
Η Euroleague Greece βάζει κάτω τους αριθμούς και συγκρίνει τον περσινό Ουόλτερ Ταβάρες με τον αντίστοιχο φετινό όπου οι μικρές διαφορές δείχνουν και τη σταθερότητα του σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαπίστωση έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία πλευρά, ο γιγαντόσωμος σέντερ χαρακτηρίζεται από αγωνιστική σταθερότητα και κατ’ επέκταση προσφέρει ασφάλεια στον Πάμπλο Λάσο. Από την άλλη, δεν παρουσιάζει εξέλιξη την οποία ενδεχομένως θα περίμεναν στη Ρεάλ Μαδρίτης, αν φυσικά το ζητούμενο είναι η αύξηση των αριθμών, γιατί από πλευράς ρόλου παραμένει από τα πλέον βασικά στελέχη της ισπανικής ομάδας. Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι (πάντα σε επίπεδο αριθμών) η πρώτη χρονιά του (2017-18) στη διοργάνωση δεν διαφέρει πολύ με την αντίστοιχη φετινή. Τότε μάλιστα είχε αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός, ενώ ήταν και στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, φέτος, σε 22 αγώνες έχει 6.3 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό ευστοχίας 66.3% στα σουτ εντός παιδιάς, παράλληλα μαζεύει 6.7 ριμπάουντ κι έχει 2.1 κοψίματα ανά αγώνα. Στο σύστημα αξιολόγησης, συγκεντρώνει 12.9 βαθμούς κατά μέσο όρο. Φέτος επίσης…

*Επτά φορές τελείωσε το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων και μέχρι στιγμής έχει δύο double double.

*Σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα κοψίματα με τις πέντε τάπες που μοίρασε στον αγώνα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

*Συνέχισε την… παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς οι 32 βαθμοί που συγκέντρωσε στον αγώνα με τους «πράσινους» στο σύστημα αξιολόγησης, αποτελούν ατομικό ρεκόρ.

*Σε τέσσερα παιχνίδια δεν κατάφερε να κάνει κόψιμο.

Την περσινή σεζόν ήταν «ελαφρώς» πιο παραγωγικός στην επίθεση με τους 7.4 πόντους κατά μέσο όρο, σίγουρα όμως πιο αποτελεσματικός στα δίποντα με το απίστευτο ποσοστό ευστοχίας του 79.4%. «Έκοβε» λιγότερες μπάλες καθώς είχε 1.6 κοψίματα ανά αγώνα, είχε παράλληλα 13.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτό που σίγουρα βελτίωσε σημαντικά σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι η ευστοχία του από τη γραμμή των βολών καθώς φέτος έχει ποσοστό 75%, ενώ το αντίστοιχο περσινό μετά βίας ξεπέρασε το 63%. Πέρυσι επίσης…

*Σημείωσε 22 πόντους απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας στην καλύτερη επιθετική επίδοσή του παράλληλα με τα 10/10 σουτ εντός παιδιάς.

*Τα 16 ριμπάουντ που μάζεψε απέναντι στον Παναθηναϊκό παραμένουν η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

*Σε οκτώ παιχνίδια δεν κατάφερε να… κόψει μπάλα.

*Ολοκλήρωσε τη σεζόν με δύο double double.