Ιτούδης: «Είναι εύκολο να προπονήσεις τον Μάικ Τζέιμς»

Ιτούδης: «Είναι εύκολο να προπονήσεις τον Μάικ Τζέιμς»

Gazzetta team
Ιτούδης: «Είναι εύκολο να προπονήσεις τον Μάικ Τζέιμς»
Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο ενημέρωσης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην ισπανική ιστοσελίδα «FullBasket.es» για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον τραυματισμό του Κλάιμπερν, τον Μάικ Τζέιμς και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε...

Για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ δεν θεωρείται φαβορί: «Πάντα έχω κίνητρο, ανεξαρτήτως των πιθανοτήων, που δημιουργούν άλλοι. Στην πραγματικότητα, αφού χάσαμε τον Κλάιμπερν και έχουμε πολλούς νέους παίκτες, είμαστε στην ουσία μια νέα ομάδα. Γι' αυτό μας βλέπουν ως μια ομάδα με χαμηλότερο προφίλ. Μου αρέσει».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Ο Μάικ είναι ένας παίκτης που μπορείς να προπονήσεις εύκολα. Όπως και με άλλους παίκτες, έτσι και μαζί του, είχα πολλές συζητήσεις. Προσπαθώ να ζητώ συγκεκριμένα πράγματα από τον καθένα μέσα στη σεζόν. Δεν θα αρνηθώ πως ο Μάικ έχει πολλές ικανότητες, που μπορεί να φανούν χρήσιμες. Θες χρόνο; Φυσικά, το ίδιο και εμείς. Έχει δείξει πως μπορεί να ηγηθεί της ομάδας. Σύντομα θα μάθει τα συστήματα και τη φιλοσοφία. Είμαστε στο σωστό μονοπάτι. Ελπίζω να μείνει υγιής και να μας βοηθήσει να φτάσουμε τους στόχους μας».

Για το μέλλον του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν το λέω για να φανώ καλός στις συνεντεύξεις. Οι φίλοι και η οικογένειά μου ξέρουν πως αγαπώ την πόλη. Είναι μία από τις πιο καθαρές στον κόσμο, είναι σωστά δομημένη. Φυσικά, έχει τα δικά της προβλήματα. Όμως, σε γενικές γραμμές την αγαπώ. Είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Το μέλλον εξαρτάται από πολλά πράγματα. Σκεφτείτε πως ήρθα για μια σεζόν και ήδη έχω μείνει έξι».

Για το αν σκέφτεται το ΝΒΑ: «Δεν ξέρω, αυτή είναι η αλήθεια. Ίσως μείνω για λίγο εκτός μπάσκετ, ίσως πάω να κολυμπήσω στο εξοχικό μου. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον;».