Παναθηναϊκός: Τόμας, Μπράουν, Μπέντιλ βλέπουν... Βιλερμπάν και «οργιάζουν»!

Παναθηναϊκός: Τόμας, Μπράουν, Μπέντιλ βλέπουν... Βιλερμπάν και «οργιάζουν»!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Τόμας, Μπράουν, Μπέντιλ βλέπουν... Βιλερμπάν και «οργιάζουν»!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενείται απόψε από τη Βιλερμπάν (10/10, 21:45) και τρεις παίκτες των «πρασίνων» έχουν... πρόσφατες εικόνες από την ομάδα της Λυών, αφού την είχαν αντιμετωπίσει στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο «Astroballe» αλλά η έδρα της Βιλερμπάν δεν είναι ιδιαίτερα άγνωστη για κάποιους από τους παίκτες του «τριφυλλιού». Οι θύμησες είναι αρκετές για τους Ντεσόν Τόμας, Ράιον Μπράουν και Μπεν Μπέντιλ, οι οποίοι έχουν περάσει από το γαλλικό πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν τεθεί αντιμέτωποι με την ομάδα από τη Λυών.

Οπότε γνωρίζουν πολύ καλά τι θα βρουν απέναντί τους σήμερα το βράδυ. Μάλιστα όχι μόνο έχουν αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν στη Γαλλία αλλά έχουν πραγματοποιήσει και εξαιρετικές εμφανίσεις. Είτε στο «Astroballe», είτε στις έδρες των ομάδων τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από την... ανάποδη.

Ο τελευταίος που βρέθηκε στην αντίπερα όχθη του παρκέ ήταν ο Μπεν Μπέντιλ την σεζόν 2017-18 και πιο συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου 2017. Ήταν το ματς για το γαλλικό πρωτάθλημα μεταξύ της Βιλερμπάν και της Ρεμς όπου ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο καλύτερος της ομάδας του. Συγκεκριμένα είχε πετύχει 17 πόντους με 6/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο 5/6 βολές, ενώ είχε μαζέψει και 4 ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα, και σχετικά εύκολα, με σκορ 93-80. Στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στην έδρα της Σαλόν Ρεμς, ο Μπέντιλ δεν είχε αγωνιστεί.

Ο... αμέσως προηγούμενος που βρέθηκε στο δρόμο της ASVEL ήταν ο Ράιον Μπράουν, επίσης την σεζόν 2017-18. Στην αναμέτρηση του «Astroballe» ο τότε παίκτης της Ντιζόν είχε 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 4/4 βολές αλλά νικήτρια ήταν η Βιλερμπάν με 86-69. Αντίθετα στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο «Palais des Sports J.M. Geoffroy» η Ντιζόν είχε πάρει τη ρεβάνς (92-89) και αυτό χάρη στον Μπράουν ο οποίος είχε 16 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/5 βολές.

Τέλος δύο φορές αντίπαλος της Βιλερμπάν έχει τεθεί και ο Ντεσόν Τόμας την σεζόν 2013-14 και δη την εποχή που αγωνιζόταν στην Ναντέρ. Το πρώτο ματς είχε διεξαχθεί στο «Palais des Sports Maurice Thorez» όπου ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 16 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 7 ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 94-81. Στο ματς της Λυών, ο Τόμας ήταν και πάλι ο καλύτερος της Ναντέρ με 17 πόντους (3/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές) και 5 ριμπάουντ ωστόσο η Βιλερμπάν είχε νικήσει με 74-71.