Στο TOP 5 των ευρωπαϊκών μεταγραφών ο Λάνγκφορντ, κορυφή ο Πάνγκος! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Στο TOP 5 των ευρωπαϊκών μεταγραφών ο Λάνγκφορντ, κορυφή ο Πάνγκος! (pics)
Η Euroleague παρουσίασε τις δέκα καλύτερες μεταγραφές της σεζόν στην διοργάνωση, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι μέσα στο ΤΟΡ 5 και τον Κέβιν Πάνγκος να... σκαρφαλώνει στο Νο.1.

Αναλυτικά:

10. Άλεκ Πίτερς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο 26χρονος φόργουορντ πέρασε μια χρονιά στο Φοίνιξ και την θυγατρική ομάδα των Σανς, Nothern Arizona, πριν κάνει το ταξίδι για την Μόσχα. Δυνατό σημείο το σουτ του. Πέρυσι σκόραρε 36 πόντους σε έναν αγώνα του ΝΒΑ, με 8 τρίποντα. Χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» σε καταστάσεις pick n' pop, ενώ διακρίνεται για την εξυπνάδα και την αφοσίωσή του.

9. Κιμ Τιλί - Γκραν Κανάρια

Η ισπανική ομάδα έβαλε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού στο δυναμικό της, καθώς ήθελε να προσθέσει εμπειρία στην παρθενική της σεζόν στην διοργάνωση. Ο Γάλλος φόργουορντ προέρχεται από μια χρονιά που ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς και θέλει να έρθει ξανά στο επίπεδο που ήταν με την Μπασκόνια, με την οποία έφτασε στο Final 4 το 2016.

8. Πέτερι Κόπονεν - Μπάγερν Μονάχου

Η γερμανική ομάδα κράτησε μεν τον περσινό κορμό της, αλλά απέκτησε και τέσσερις νέους παίκτες, μεταξύ αυτών και ο Φινλανδός γκαρντ, ο οποίος έχει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία ανάμεσά τους. Έχει πετύχει 846 πόντους σε 101 παιχνίδια στην διοργάνωση και θεωρείται «απειλή» για τους αντιπάλους του.

7. Νταρούν Χίλιαρντ - Μπασκόνια

Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ άφησε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ για ευρωπαϊκή ομάδα και κατέληξε στην Βιτόρια. Είναι ένας all around σκόρερ και άνθρωπος για... όλες τις δουλειές. Είναι καλός σουτέρ και εξαιρετικός στην άμυνα. Αν προσαρμοστεί γρήγορα, θεωρείται πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του τη νέα σεζόν.

6. Σέιν Λάρκιν - Αναντολού Εφές

Μετά από μια σεζόν στο ΝΒΑ και τους Σέλτικς, ο 25χρονος γκαρντ επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της τούρκικης ομάδας. Ο Αμερικανός είχε εντυπωσιάσει με την φανέλα της Μπασκόνια (2016-17), καθώς είναι πολύ καλός οργανωτής, παίρνει σωστές αποφάσεις και διακρίνεται για την αθλητικότητά του. Θα γίνει ο επόμενος σταρ της Euroleague;

5. Τζόφρι Λοβέρν - Φενέρμπαχτσε

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο 26χρονος Γάλλος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 2014 με την Παρτίζαν κι έδειξε πως πρόκειται για έναν ψηλό με εξαιρετικές ικανότητες, ενώ μετά και την Χίμκι, βρέθηκε στο ΝΒΑ (Νάγκετς, Θάντερ, Μπουλς, Σπερς). Μετά τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις ΗΠΑ, επιστρέφει δριμύτερος στα ευρωπαϊκά δρώμενα και μένει να δούμε τι θα κάνει υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

4. Κιθ Λάνγκφορντ - Παναθηναϊκός

Επιστροφή στην Euroleague με την πράσινη φανέλα για τον δύο φορές νικητή του «Alphonso Ford Trophy». Ο 34χρονος γκαρντ είναι ο μοναδικός παίκτης στην διοργάνωση με περισσότερους από 2.000 πόντους, αλλά δεν έχει... γευτεί την εμπειρία ενός Final 4 ακόμη. Ο Παναθηναϊκός έχει να βρεθεί σε τελική φάση από το 2012 και επιθυμία της ομάδας και του παίκτη είναι να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να σηκώσουν το τρόπαιο στη Βιτόρια. Αναμένεται να έχει διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε στην Ούνικς Καζάν, στην οποία ήταν το πρώτο... βιολί, αλλά πάντα είναι «κίνδυνος» για τους αντιπάλους του.

3. Νεμάνια Νέντοβιτς - Αρμάνι

Τρεις σεζόν στην Μάλαγα και ο 27χρονος γκαρντ έγινε από ανερχόμενο ταλέντο, σταρ στην Euroleague και πρωταθλητής του EuroCup. Πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 16.8 πόντους σε 24 ματς και ήταν δεύτερος σκόρερ στη διοργάνωση. Είναι καλός στα pick n' roll και στα drive κι έχει το... ένστικτο και την πίστη που χαρακτηρίζουν έναν μεγάλο παίκτη. Η ομάδα του Μιλάνο του έκανε πολυετές συμβόλαιο, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους της να τον θαυμάσουν.

2. Σκότι Ουίλμπεκιν - Μακάμπι

Σίγουρα κανείς δεν κυριάρχησε στο EuroCup με τον τρόπο που το έκανε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ πέρυσι. Οδήγησε την Νταρουσάφακα στο τρόπαιο, κατακτώντας τους τίτλους του MVP για την reagular season και για τους τελικούς. Ο 25χρονος γκαρντ ήταν απλά ασταμάτητος και χαρακτηριστικό highlight της περσινής σεζόν ήταν οι 41 πόντοι με 10 τρίποντα που πέτυχε στο Game 2 των ημιτελικών με την Μπάγερν Μονάχου. Η Μακάμπι βρήκε εξαιρετικές ικανότητες, ηγετικό πνεύμα, αφοσίωση και σκοράρισμα σε ένα... πακέτο!

1. Κέβιν Πάνγκος - Μπαρτσελόνα

Οι «μπλαουγκράνα» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν δημιουργικό παίκτη με ένα εξαιρετικά υψηλό IQ, το οποίο σπάνια κάνει λάθη. Μια πραγματική... επέκταση του προπονητή στο παρκέ, αναδείχθηκε στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ζαλγκίρις. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τον Τομά Ερτέλ, ο οποίος είναι γρήγορος, τρέχει στο γήπεδο και παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Ο Καναδός (3ος, 5.9ασ.), μαζί με τον νέο του συμπαίκτη (2ος, 6.4ασ.), ήταν μέσα στο TOP 3 των πασέρ πέρυσι. Αναμφίβολα πρόκειται για μια φοβερή μεταγραφή για τους Καταλανούς, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν ξανά την χρονιά τους να εξελίσσεται σε... εφιάλτη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.