Ματέο: «Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος»

Ματέο: «Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος»

Newsroom
Ο Ματέο
Τσους Ματέο και Τζάναν Μούσα μίλησαν για τον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

Η Ρεάλ πέρασε στον τελικό της Euroleague και εκεί θα ψάξει την δεύτερη σερί κατάκτηση της κούπας κόντρα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR. Ο Τσους Ματέο και ο Τζάναν Μούσα μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού και στάθηκαν στις δυσκολίες που κρύβει το ματς απέναντι στην ομάδα του Αταμάν.

Ματέο: «Θα ήμασταν ανόητοι αν σκεφτόμασταν μόνο τον Λεσόρ»

Για τον τελικό: «Δεν είναι εύκολο να προπονείς σε έναν τελικό. Κόντρα στον Ολυμπιακό αποφασίσαμε να πάμε με ένα πλάνο και αύριο θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κρατήσουμε την νοοτροπία μας, να το θέλουμε περισσότερο. Θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα δείξουμε χαρακτήρα. Υπάρχουν τακτικές διαφορές μεταξύ των ομάδων. Όμως, το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε».

Η σταθερότητα πάντα είναι πολύ σοβαρή για να πιάσεις τους στόχους σου. Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν για αυτόν τον λόγο. Είχαμε σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι, συν τον Καμπάτσο. Αυτό είναι καλό για τη regular season. Τώρα παίζουμε έναν τελικό. Εκεί μπορούν να συμβούν πολλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό, για να αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως πέρυσι».

Για τις λεπτομέρειες που κρίνουν το ματς: «Όλα τα ματς είναι ξεχωριστά. Πέρυσι και πρόπερσι είδαμε τι συνέβη. Ποιος ξέρει; Κάποιες φορές πιστεύεις πως το ματς θα κριθεί στο τέλος, αλλά μία ομάδα είναι καλύτερη. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τα ριμπάουντ, η άμυνα, το σουτ από την περιφέρεια. Αυτά δεν είναι απλά μικρές λεπτομέρειες, είναι σημαντικά στοιχεία. Τα θέλουμε για να πάρουμε μια διαφορά. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα μας κερδίσει με 1 ή 10 πόντους».

Για το πώς πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό: «Όταν κερδίσαμε χθες ήπια μια μπίρα με το επιτελείο μου. Αυτή είναι η ρουτίνα μας. Μου αρέσει η μπίρα».

Για τα ριμπάουντ και τον Λεσόρ: «Ο Λεσόρ είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα ήμασταν ανόητοι αν σκεφτόμασταν μόνο τον Λεσόρ. Πρέπει να σταματήσουμε τόσους πολλούς δυνατούς παίκτες που έχει ο Αταμάν. Ο Σλούκας είναι ηγέτης, ο Ναν σπουδαίος σκόρερ, ο Γκραντ, ο Γκριγκόνις, ο Μήτογλου. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους».

Για τα περσινά σενάρια που τον ήθελαν εκτός και το βραβείο της χρονιάς: «Δεν με νοιάζει τι νιώθει ο κόσμος για εμάς ή εμένα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι χαρούμενος που προπονώ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να κάνει τη δουλειά μου, είμαι χαρούμενος με την οικογένεια και τους παίκτες μου. Δεν με νοιάζουν τα λεγόμενα άλλων. Υπάρχουν προπονητές που βλέπω τον καθρέφτη μου, όπως ο Αταμάν, ο Μπαρτζώκας, ο Γιασικεβίτσιους, ο Λάσο. Είναι στην Euroleague, είναι πολύ καλοί. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω την οικογένεια, τους φίλους και τους παίκτες μου μαζί μου».

Για το πότε κατάλαβε πως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο: «Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες μας. Θα παίξουμε έναν τελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος. Τώρα έχουμε δυο ομάδες μπροστά μας που κοιτούν η κάθε μία τον δικό τους στόχο. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε το back to back».

Για την κατάρα του πρώτου στη regular season που δεν παίρνει το τρόπαιο: «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στον στόχο μας, ένα ματς. Έχουμε ήδη ξεχάσει το παρελθόν. Η λέξη φαβορί, όπως σας είπα, είναι για τον κόσμο και τις στοιχηματικές εταιρείες, όχι για εμάς. Δεν μιλάμε για φαβορί τώρα. Θα παίξουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν»

Μούσα: «Ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κάνουμε το back to back»

δφ

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κάνουμε το back to back. Δεν είναι εύκολο. Θα κάνουμε τα πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος για τον τελικό», είπε αρχικά.

Για την ομοιογένεια της Ρεάλ: «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε κάνει τις καλύτερες κινήσεις, φέρνοντας τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, τον Καμπάτσο. Μας βοήθησε πολύ. Όμως, γνωρίζω καλά τον Αταμάν και ξέρω τι μπορεί να πετύχει και πόσο σκληρούς να κάνει τους παίκτες του. Νομίζω πως όλοι προσαρμόστηκαν καλά στον Παναθηναϊκό και τους σεβόμαστε».

Για την κατάρα του πρώτου στη regular season που δεν παίρνει το τρόπαιο: «Είναι ωραίο που θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε η πρώτη ομάδα που τo κάνει. Όμως, δεν υπάρχουν οι λέξεις φαβορί. Όπως είπε ο κόουτς, παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Προετοιμαστήκαμε 10 μήνες για αυτή τη στιγμή, θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την νίκη».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του: «Ήταν δύσκολες κάποιες στιγμές, ειδικά όταν γύρισα από το ΝΒΑ. Όταν ήμουν με τον Αταμάν στην Εφές ήταν μια πρόκληση για εμένα. Όμως, έμαθα πολλά. Στην Ισπανία με βοήθησαν για να γίνω MVP της κορυφαίας λίγκας στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την Μπρεογκάν. Η Ρεάλ αποτελεί τρόπαιο για εμένα και μόνο που φοράω αυτή τη φανέλα. Είμαι στο peak μου, στην καλύτερη στιγμή μου»

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.