Χεζόνια: Κόντρα στον... αγαπημένο του Παναθηναϊκό για τη συνέχεια στο απόλυτο σερί νικών (vids)

Xezonia
Ο Μάριο Χεζόνια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο παρά την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το «τριφύλλι» να μην έχει ηττηθεί ποτέ.

Με το ΟΠΑΠ Final 8 και τα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Eurobasket του 2025 να ανήκουν ήδη στο παρελθόν, οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες ρίχνουν ξανά το βλέμμα τους, στην «τελική ευθεία» της Euroleague.

Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός AKTOR (16-10) βρίσκεται στη Μαδρίτη όπου και θα αντιμετωπίσει σήμερα, Πέμπτη (29/2, 21:45) την πρωτοπόρο της βαθμολογικής κατάταξης Ρεάλ (22-4).

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η «Βασίλισσα» είχε περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 90-78, σε ένα ματς όπου ο Μάριο Χεζόνια είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης καθώς συγκέντρωσε συνολικά 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με 19 πόντους, 2 ασίστ. 1 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα που αποτελούν ατομικό ρεκόρ του, σε συνολικά 22:52 λεπτά εντός παρκέ. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη φορά όπου ο Κροάτης φόργουορντ τα πάει καλά κόντρα στο αγαπημένο του «τριφύλλι».

Ο «Σούπερ Μάριο» σταθερά νικητής επί του Παναθηναϊκού

Ο Χεζόνια δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη που τρέφει για τους «πράσινους», ομάδα για την οποία μάλιστα επέστρεψε στην Ευρώπη το 2021, έπειτα από το πέρασμά του από το NBA, με πρώτο σταθμό τους Ορλάντο Μάτζικ από το 2015 έως το 2018, τους Νιου Γιορκ Νικς το 2018-2019 και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς την περίοδο του 2019 με 2020.

Αυτό ωστόσο όμως δεν τον σταμάτησε ποτέ από το να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ αξιόλογο είναι και το γεγονός ότι στην Euroleague, ως αντίπαλός του δεν έχει ηττηθεί ποτέ!

Η αρχή αυτής της παράδοσης βρίσκεται στο ματς της 10ης αγωνιστικής για την κανονική διάρκεια της σεζόν 2014-15 όταν και η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να σημειώσει το «διπλό» επί του «τριφυλλιού» με 80-67 και τον Κροάτη να σημειώνει 9 πόντους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στη φάση των 16 πλέον, πάλι η ομάδα της Καταλονίας ήταν εκείνη που είχε επιβληθεί, εντός έδρας αυτή τη φορά με σκορ 80-76 και τον ίδιο να βρίσκει 11 πόντους.

Επόμενο παιχνίδι ως αντίπαλος, ήταν μετά από αρκετά χρόνια και την επόμενη δεκαετία. Όντας παίκτης πλέον της Ούνικς Καζάν, στην μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση εκείνης της σεζόν, η ομάδα από τη Ρωσία πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 74-72 και ο ίδιος είχε για μία ακόμη φορά 9 πόντους.

Όντας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μάριο Χεζόνια την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην πρώτη αγωνιστική και την εκτός έδρας νίκη με 71-68 είχε 8 πόντους ενώ στο 83-68 της Ισπανίας, σημείωσε 14.

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN