Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78 : Men in black «σάρωσαν» στην Ισπανία (vid)

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τη μαύρη εμφάνιση στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 και πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από τη Βαλένθια (65-78) παίρνοντας και τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Ισπανία επί της Βαλένθια με 65-78 και κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν συγκλονιστική άμυνα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας (18 ασίστ) φρόντισαν να επιβληθούν στο παρκέ και να πανηγυρίσουν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στην Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά καλή εξαιρετική επιθετική λειτουργία κάτι το οποίο με πλουραλισμό και όχι με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές έφερε το 10-11 (6'). Μέχρι τη λήξη της περιόδου δεν κατάφερε ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Βαλένθια να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη της μίας κατοχής. Αιτία για τους Πειραιώτες τα αρκετά λάθη (5) οι οποίοι ωστόσο έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-21.

Τρία καλάθια του Γιόβιτς έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους (23-22, 12'), αλλά πολύ γρήγορα με δραστήριους τους ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Γουίλιαμς Γκος, ο Ολυμπιακός φρόντισε να το μετατρέψει σε 23-30 (14'). Το τάιμ άουτ του Μουμπρού δεν στάθηκε ικανό να διακόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν με το ίδιο σκεπτικό σε άμυνα κι επίθεση με αποτέλεσμα ο Ράιτ να στείλει τη διαφορά στο +11 (23-34, 16'). Η Βαλένθια ήταν λογικό να αντιδράσει και βρίσκοντας πρωταγωνιστές στα πρόσωπα του Οτζελέγιε και του Αροστέγκι (35-36, 18') κάλυψε γρήγορα τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο ειδικά στην άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Στην επίθεση υπήρχε μία μικρή δυσκολία, ωστόσο ο Πίτερς βρήκε ρυθμό, ο Κάνααν επίσης και βοήθησαν για το 41-51 (25'). Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν περίφημα στην διψήφια διαφορά που έχτισαν και με όπλα τους την συγκέντρωση, την άμυνα και τον Κάνααν που έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα φρόντισε να την αυξήσει (44-59, 29').

Ήταν δεδομένο πως οι γηπεδούχοι θα έμπαιναν με επιθετική άμυνα προκειμένου να πάρουν την ευκαιρία να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Μπαρτζώκας έπαιξε με δύο χειριστές (Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος) για να απορροφήσει την πίεση και οι πόντοι του ΜακΚίσικ κυρίως στον αιφνιδιασμό έκαναν το 53-66 (35'). Το τελευταίο πεντάλεπτο απαιτούσε καθαρό μυαλό και καλή άμυνα με τους Πειραιώτες να τα καταφέρνουν περίφημα. Δεν κινδύνεψαν καθόλου και το σκορ στην κόρνα της λήξης ήταν 65-78.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με συγκλονιστική άμυνα κράτησε τη Βαλένθια για 8 λεπτά στους 5 πόντους και με επιμέρους σκορ 9-20 ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων. Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς αντίκρυσμα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν καταπληκτικός στην άμυνα απέναντι σε Τζόουνς και Χάρπερ ενώ ολοκλήρωσε με 7 πόντους (1/1διπ., 1/1τριπ., 2/2βολ.), 1 ριμπάουντ, 5ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Ο Αϊζάια Κάνααν με την απόδοσή του στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη. Ο Αμερικανός τελείωσε με 16 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακό βράδυ οι Κρις Τζόουνς (2π.) και Τζάρεντ Χάρπερ (4π.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Σεμι Οτζελέγιε προβλημάτισε την άμυνα του Ολυμπιακού προσφέροντας 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Πολύ καλή παρουσία από Μόουζες Ράιτ (10π., 4ρ,, 3κλεψ., 1ασ., 1λ., 1κοψ.), Σακιέλ ΜακΚίσικ (10π., 2ρ., 3ασ.) και Αλεκ Πίτερς που άγγιξε αθόρυβα το double double (9π., 11ρ.).

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βαλένθια είχε νικήσει στο ΣΕΦ με 56-63. Πλέον ο Ολυμπιακός καλύπτοντας τη διαφορά έχει και την ισοβαθμία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 18 ασίστ για 12 λάθη ενώ σούταρε 5/20 τρίποντα και 23/27 βολές. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε 15 λάθη και είχαν 5/23 τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Μαρούσι για το πρωτάθλημα (11/02 – 20:15). Η ισπανική ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Μπιλμπάο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 39-40, 48-60, 65-78

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.