Ολυμπιακός: Οι επιστροφές και τα «πρέπει»

Ολυμπιακός: Οι επιστροφές και τα «πρέπει»

Δημήτρης Οικονόμου
Ολυμπιακός Παπανικολάου Γουόκαπ Πίτερς
Ο Ολυμπιακός αρχίζει να βλέπει με αισιοδοξία και δίχως προβλήματα τραυματισμών το μέλλον του, θέλοντας να χτίσει ένα σερί στην EuroLeague σε παιχνίδια... παγίδες που κρύβουν μέσα τους το «πρέπει».

«Είμαι χαρούμενος πραγματικά που είδα όλη την ομάδα, γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Βέβαια δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας, αυτό είναι δεδομένο γιατί είναι κάποιοι που έχουν μπει τώρα, αλλά γενικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η ποιότητα στις προπονήσεις και ο ανταγωνισμός, νομίζω αν διατηρηθεί αυτό σε γρήγορο χρονικό διάστημα θα μας δώσει και βελτίωση στην απόδοσή μας». Αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα στις παραμονές της αναμέτρησης απέναντι στη Βαλένθια (21:15, Live στο Gazzetta). Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν. Και το ρόστερ του πλέον γέμισε, με τις λύσεις να έρχονται ούσες ολοένα και περισσότερες.

Δεν είναι μόνο η επιστροφή των τραυματιών, όπως για παράδειγμα αυτήν του Γουίλιαμς Γκος που αποτελεί κομβικό κομμάτι στην περιφέρεια. Είναι και οι προσθήκες που δίνουν βάθος και ποιότητα, όπως τόνισε και ο Άλεξ Μουμπρού. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ φυσικά, με τον κόσμο να ανυπομονεί για το ντεμπούτο του, αλλά και ο Μήτρου-Λονγκ του οποίου το ζήτημα του διαβατηρίου θα λυθεί τις επόμενες ημέρες και θα μπορεί να προσφέρει στην Basket League, όπως και στην EuroLeague από τον δεύτερο γύρο.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν αρκετά περίπλοκο για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο οι λύσεις που δεν υπήρχαν σε καίριες θέσεις αλλά και η επιβάρυνση των όσων βρισκόταν στο παρκέ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του Γουόκαπ. Με το ρόστερ γεμάτο και το απουσιολόγιο κενό, ο Μπαρτζώκας έχει πλέον τον χρόνο έστω και μέσω των αγώνων να δώσει ρυθμό στην ομάδα του και να τη δει όπως εκείνος την έχει στο μυαλό του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να… χτίσει στη νίκη επί της Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός έκανε μερικές οριακές ήττες, σε απαιτητικά παιχνίδια και έδρες, όπως αυτά σε Κωνσταντινούπολη με Φενέρμπαχτσε και Μόντε Κάρλο με τη Μονακό. Αν προστεθούν και οι δύο από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ στο ΣΕΦ, επί της ουσίας αυτό που τον «πληγώνει» περισσότερο έχει να κάνει με την Μπασκόνια και το δικό της «διπλό» στο Φάληρο.

Από την περασμένη εβδομάδα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πατήσουν πάνω στο γήπεδό τους και να ξεκινήσουν την ανοδική πορεία, σε συνδυασμό με το πλήρες -πλέον- ρόστερ τους. Η… μισή Μπάγερν αποδείχτηκε εύκολη λεία για μία ομάδα που στο μεγαλύτερο κομμάτι την αντιμετώπισε με σοβαρότητα σε ένα παιχνίδι που απαγορευόταν να χάσει.

Στο προσεχές διάστημα οι Πειραιώτες, μαζί με το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια έχουν να υποδεχτούν την Αρμάνι (02/01) που θα έρθει στην Αθήνα δίχως Μίροτιτς και Λο, ενώ θα ταξιδέψει στις έδρες της Βιλερμπάν, της Άλμπα και της Βίρτους. Μέχρι δηλαδή να παίξει τη διπλή αγωνιστική του Ιανουαρίου στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια), θέλει να νιώσει και ο ίδιος πως πατάει γερά στα πόδια του, με νίκες που θα του... φουσκώσουν τα πανιά της αυτοπεποίθησης.

Με εξαίρεση την Μπολόνια, υπάρχει μια σειρά από «πρέπει» στο πρόγραμμα. Το μότο του «Every Game Matters» ισχύει στο έπακρο και καμία νίκη στην EuroLeague δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όμως ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και συγκέντρωση τις επερχόμενες αναμετρήσεις ώστε να… ρεφάρει την ήττα από την Μπασκόνια και χτίσει ένα σερί που θα τον εδραιώσει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Άλλωστε η EuroLeague έχει αλλάξει από φέτος φορμάτ και εξασφαλίζει μόνο στους έξι πρώτους την πρόκριση στα play-offs που σίγουρα αποτελεί στόχο, με τις θέσεις ως το Νο10 να βάζουν τις ομάδες σε διαδικασία νοκ άουτ μέσω των play-in.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το παιχνίδι με τη Μονακό

  • Ολυμπιακός - Βαλένθια (15/12 - 21:15)
  • Βίρτους - Ολυμπιακός (19/12 - 21:30)
  • Βιλερμπάν - Ολυμπιακός (22/12 - 20:45)
  • Άλμπα - Ολυμπιακός (29/12 - 21:00)
  • Ολυμπιακός - Αρμάνι (02/01 - 21:15)
  • Ολυμπιακός - Μονακό (04/01 - 21:15)
@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.