Ντατόμε: «Μην είστε σαν τον Αταμάν, η αλαζονεία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ»!

Ντατόμε: «Μην είστε σαν τον Αταμάν, η αλαζονεία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
ataman
Ο Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση, παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere Dello Sport και έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή τον Εργκίν Αταμάν για τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ό,τι περί του αντιθέτου κι αν πει ποτέ κανείς, ο Εργκίν Αταμάν είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα των πάγκων, έχοντας να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στην προπονητική καριέρα του, με αποκορύφωμα τους back-to-back τίτλους στη EuroLeague με την Αναντολού Εφές.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας έχει έντονο ταμπεραμέντο, σε σημείο να εκφράζει αυτά που σκέφτεται δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που συμφώνησε με τους «πράσινους», ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η επιστροφή στο Final Four, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Ολυμπιακό ότι θα αλλάξει η κατάσταση εντός συνόρων.

Από την πλευρά του, ο Τζίτζι Ντατόμε παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere Dello Sport και ανέφερε τον Αταμάν ως κακό παράδειγμα: «Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου... Καταλαβαίνω ότι μερικοί άνθρωποι θέλουν να εμφανίζονται σαν να έχουν το πάνω χέρι απέναντι στους ανταγωνιστές τους, αλλά οι αλαζονικές δηλώσεις μπορεί μερικές φορές να γυρίσουν μπούμερανγκ!

Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να συμπεριφέρεται όπως ο Εργκίν Αταμάν. Ο Αταμάν λέει ότι θα κατακτήσει τα πάντα, θα κερδίσει τα πάντα σε κάθε σύλλογο που πηγαίνει... Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν την ισορροπία μεταξύ του να έχουν υψηλούς στόχους και να δείχνουν αλαζονικοί»!