Πονίτκα: «Μιλήσαμε με τον Μπαλτσερόφσκι πριν έρθει στον Παναθηναϊκό, δε θέλω οι αντίπαλοι να με γελοιοποιούν»

Newsroom
Ο Πονιτκα υπέγραψε το ντερμπι
Ο Ματέους Πονίτκα μετέφερε τη δική του εικόνα για τον Παναθηναϊκό στον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, προτού εκείνος φορέσει τα «πράσινα» ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα της ομάδας την περσινή σεζόν!

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι είναι ο νέος Πολωνός του Παναθηναϊκού. Ο σέντερ των «πρασίνων» πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση με την Εθνική του απέναντι στην Τουρκία του Εργκίν Αταμάν, με τον Ματέους Πονίτκα να αποκαλύπτει τη συμβουλή που του έδωσε για τον ερχομό του στην Αθήνα, μιλώντας σε μέσο της χώρας του.

Οι δηλώσεις του Πονίτκα

«Μιλήσαμε. Του είπα πώς ήταν η σεζόν μου στην Αθήνα, πώς είναι ο σύλλογος και τι ξέρω για αυτόν. Αλλά μέχρι εκεί, γιατί ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Ο Μπαλτσερόφσκι θα παίξει στην EuroLeague σε μεγάλη ομάδα και θα είναι μια καλή εμπειρία για αυτόν. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου για καλή τύχη».

Για την παρουσία του στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό: «Μπορεί σε πολλά ματς να μην κερδίζαμε, αλλά όταν βγαίνω στο γήπεδο δίνω το 100%. Αν αφεθείς, οι αντίπαλοί σου θα σε ειρωνευτούν και δε θέλω να με γελοιοποιούν. Χτίζω τη θέση μου στην EuroLeague εδώ και αρκετά χρόνια και δεν θέλω να τη χάσω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα play-offs δεν ήταν εύκολα. Στον ημιτελικό παλέψαμε με το Περιστέρι, στον τελικό με τον Ολυμπιακό, υπήρχαν και απαιτητικά ματς».

Για την Παρτίζαν: «Καταρχάς να θυμίσουμε ότι η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ήρθε απότομα μετά το περσινό EuroBasket. Άλλωστε, είχα συμφωνήσει να πάω στην Ιταλία και να μην παίξω στην EuroLeague. Νομίζω ότι το EuroBasket που ήταν επιτυχημένο για μένα, είχε μεγάλο αντίκτυπο. Είχα κάποιες καλές προσφορές από καλές ομάδες τώρα, όχι μόνο από την Παρτιζάν. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις χειρότερες ομάδες της EuroLeague πέρυσι, οι παίκτες του δεν υπέγραψαν συμβόλαια με δυνατούς συλλόγους το καλοκαίρι. Εγώ το αντιμετωπίζω ως μια αθλητική προώθηση και νομίζω ότι είναι και χάρη στο EuroBasket».