Βεζένκοβ στο Gazzetta για το τρίποντο του Σλούκα: «Ένας μεγάλος παίκτης έβαλε ένα μεγάλο σουτ»

Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στο Gazzetta έπειτα από τον θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη για το τρίποντο του Κώστα Σλούκα, τη δική του απόδοση και τη συνέχεια της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν εκείνος που πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο για το 69-69 κι εν συνεχεία ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που τελείωσε τη δουλειά για τον Ολυμπιακό στο Game 3.

Κωνσταντινούπολη - αποστολή: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού εξήγησε στην κάμερα του Gazzetta μετά από το μεγάλο «διπλό» στην Ulker Sports Arena: «Έχω καταλάβει τι έχει γίνει... Ένας μεγάλος παίκτης έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Στο μπάσκετ, όσο και αν οι προπονητές προετοιμάζουν τακτικά το παιχνίδι, είναι ένα άθλημα των παικτών. Στο τέλος έχουμε δει πολλές φορές πως όταν πάει το παιχνίδι κοντά, θα μιλήσουν οι παίκτες, θα μιλήσει μια κατοχή, μια άμυνα... Σήμερα δεν θα πω πως ήμασταν τυχεροί. Θα πω ότι ήμασταν ικανοί και βάλαμε τα μεγάλα σουτ. Στο ΣΕΦ το έκανε η Φενέρ. Αυτό είναι το μπάσκετ, είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν έχει τελειώσει η δουλειά. Όποιος πιστέψει οτι με αυτή τη νίκη πετάει στα σύννεφα, κάνει λάθος».

Σλούκας στο Gazzetta: «Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες, ο Σάσα έχει βάλει πολλές φορές τέτοια σουτ»

Όσον αφορά την προσωπική του απόδοση, είπε: «Ζήτησα αλλαγή, σκέφτηκα πως έπρεπε να βγω έξω, να ηρεμήσω, να δω ότι έτσι με παίζει η Φενέρ από την αρχή της σειράς, χάλασα λίγο το μυαλό μου αλλά έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα όπως κάνω όλους αυτούς τους μήνες στο πιο κρίσιμο ματς μέχρι το επόμενο. Δεν μπορούσα να πω ότι "οκ, δεν παίζω καλά, πάμε στο επόμενο παιχνίδι". Εδώ που έχουμε φτάσει, το 2-1 της Φενέρ θα μας έβαζε δυσκολίες. Καθάρισα το μυαλό μου αφού έπρεπε να σχολιάσω τον Ολυμπιακό. Η όγδοη ομάδα της Ευρωλίγκας έχει έναν καταξιωμένο προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη που είναι στην Εθνική Ελλάδας, έχει ένα σταφ ολόκληρο και παίκτες μεγάλης αξίας. Τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Σε κομμάτι τακτικής και ταλέντου, έχουμε απέναντί μας μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για τη συνέχεια της σειράς, τόνισε: «Μετά το 1-1, δεν σκεφτόμασταν το 4ο και το 5ο ματς... Έπρεπε να κάνουμε πολλά περισσότερα καλά. Δεν τα κάναμε στο 100%. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά δεν το παρατήσαμε ποτέ και πρέπει να βελτιωθούμε σε καίρια σημεία για να κερδίσουμε την Παρασκευή».