Ζαλγκίρις - Μακάμπι 68-67: Η νικήτρια έμεινε ζωντανή, η ηττημένη προκρίθηκε (vid)

Η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη που ήθελε (68-67) και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης στα play-offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρά την ήττα, εξασφάλισε και τυπικά την παρουσία της στον post season.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και για τις δύο ομάδες. Η Ζαλγκίρις επικράτησε με 68-67 και θα παίξει τις πιθανότητές της την τελευταία αγωνιστική. Ενώ η Μακάμπι, παρά την απώλεια, εξασφάλισε τη θέση της στα play-offfs, αφού είχε επικρατήσει με την ίδια διαφορά (84-83) στο ματς του 1ου γύρου.

Στο Κάουνας έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι και η νίκη κατέληξε στην ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Στην 34η αγωνιστική η ομάδα από τη Λιθουανία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ήδη αποκλεισμένη Μπάγερν Μονάχου.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις έπαιζε ολάκερη τη σεζόν σε ένα ματς. Η ήττα από τη Μακάμπι θα σήμαινε και αποκλεισμό από τα play-offs. Μία κακή είδηση για τους Λιθουανούς, χαρμόσυνη για τις άλλες ομάδες.

Η Μακάμπι είχε και αυτή κίνητρο. Νίκη για να κλειδώσει τη σχεδόν σίγουρη συμμετοχή της στην play-in. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν κανονικό ντέρμπι. Όπως θα έπρεπε.

Η Ζαλγκίρις κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις πόντους (17-13) και η Μακάμπι με 7, 22-29. Σε ένα κομμάτι που έτρεξε το μεγαλύτερο σερί της (6-0, από 20-17 σε 20-23).

Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν τις διπλάσιες ασίστ (14-7), αλλά και το 46.7% στα τρίποντα (7/15) με τον Τζαρέλ Μάρτιν να έχει 3/4.

Η τρίτη περίοδος του αγώνα δεν έκανε καμία ομάδα σοφότερη. Το ντέρμπι συνεχίστηκε, καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει. Αν και στην τρίτη περίοδο σημειώθηκε μία από τις δύο φάσεις του αγώνα, με το τρίποντο του Μπόλντγουιν, στη λήξη της περιόδου, να βρίσκει στόχο από το ύψος των βολών της δικής του περιοχής. Και το 4ο δεκάλεπτο θα έκρινε τα πάντα.

Η Ζαλγκίρις κατάφερε να προηγηθεί με 4 πόντους (61-57, 7:20 πριν το τέλος), όμως ένα καλάθι και φάουλ του Κοέν έφερε το ματς στη... γνωστή διαφορά.

Σε εκείνο το σημείο ένα σερί 4-0 της γηπεδούχου της επέτρεψε να πάει ξανά στο +4 (65-61). Η Μακάμπι είχε την απάντηση. Και το δικό της σερί: 6-0 και 65-67.

Ο Ουλανόβας ισοφάρισε 67-67 στο 1:45, με τον Μπόλντγουιν να αστοχεί. Ο Μπραζντέικις πέταξε την ευκαιρία, όπως και ο Νίμπο δύο φορές!

Ο Τέιλορ οδηγήθηκε στις βολές στα 21.1 δεύτερα. Με 1/2 έκανε το σκορ 68-67. Στην τελευταία προσπάθεια ο Γουέιντ Μπόλντγουιν αστόχησε και η νίκη κατέληξε σε λιθουανικά χέρια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τελευταίο σουτ! Ο Τέιλορ έκανε 1/2 βολές, ο Μπόλντγουιν αστόχησε και η νίκη κατέληξε στη Ζαλγκίρις.

Ο MVP: Ο Ρόλαντς Σμιτς είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπουτκεβίτσιους μέτρησε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και ο Αϊζάια Τέιλορ 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Γουέιντ Μπόλντογουιν όχι μόνο για τα 1/7 τρίποντα, αλλά και το χαμένο τελευταίο σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ζαλγκίρις κατάφερε να επικρατήσει με 11 ασίστ, 12 λάθη, αλλά και 9 κλεψίματα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φόλοου κάρφωμα του Χέιζ και το απίθανο τρίποντο από τη μία μπασκέτα στην άλλη από τον Μπόλντγουιν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μακάμπι είχε επιβληθεί με 84-83 στο ματς του 1ου γύρου και αυτό σημαίνει ότι αυτό το αποτέλεσμα της επέτρεψε να πάρει την πρόκριση.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ζαλγκίρις ετοιμάστηκε για ένα τελικό. Και το έδειξε στο παρκέ. Κράτησε την Μακάμπι στους 67 πόντους και πήρε τη νίκη που την κρατάει ζωντανή ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-17, 42-45, 56-52, 68-67

Zalgiris - Maccabi stats

Zalgiris - Maccabi stats

@Photo credits: Zalgiris Kaunas BC twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.