Φαλ: Από το 75% στις βολές... κατρακύλησε στο 23%

Φαλ: Από το 75% στις βολές... κατρακύλησε στο 23%

Φαλ: Από το 75% στις βολές... κατρακύλησε στο 23%
O Moυσταφά Φαλ δυσκολεύεται πολύ να βρει στόχο σε βολή από την 19η αγωνιστική της Euroleague μέχρι σήμερα.

Ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει στη Euroleague και αυτή τη στιγμή έχει... αγκαλιάσει την πρώτη θέση της regular season, έχοντας παίξει πολύ όμορφο μπάσκετ στα περισσότερα ματς του μέσα στη σεζόν.

Ο... πύργος του φέτος στη ρακέτα είναι ο Μουσταφά Φαλ, το σημείο αναφοράς του στη θέση του σέντερ, δίπλα στον MVP, όπως όλα δείχνουν της φετινής Euroleague, τον Σάσα Βεζένκοβ που κάνει παπάδες στη θέση του power forward.

Υπάρχει όμως μια κατηγορία στην οποία ο Γάλλος διεθνής παρουσιάζει απίστευτη πτώση μετά την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο λόγος για τις βολές, εκεί όπου ο Φαλ τα έχει... σπάσει από την 19η αγωνιστική μέχρι σήμερα.

Από το 75% στο 23%

γη

Ο Φαλ ξέρει να φθείρει τους αντιπάλους του, αφού αν πάρει τη μπάλα σωστά στο post, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μέχρι την 18η αγωνιστική, ο Γάλλος σέντερ προκαλούσε μεγάλη φθορά στους αντιπάλους και έδινε σημαντικές λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Επιχείρησε 28 βολές στις πρώτες 28 αγωνιστικές και ευστόχησε στις 21 από αυτές. Το ποσοστό του ήταν 75%, διόλου άσχημα για έναν σέντερ του ύψους του Φαλ που συνήθως έχουν δυσκολίες από τη γραμμή των βολών.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Όχι μόνο δεν ήταν ανάλογη, αλλά όπως θα δούμε ήταν απογοητευτική. Από την 19η αγωνιστική μέχρι και σήμερα ο Μουσταφά ζορίζεται πολύ όταν πάει στη γραμμή, δεν νιώθει άνετα και αυτό φαίνεται στο κακό ποσοστό του. Από το 75% έπεσε κατακόρυφα στο 23%. Δηλαδή από τις 30 βολές που έχει σουτάρει, μόνο στις 7 εξ αυτών η μπάλα έχει καταλήξει στο διχτάκι.

Το 1/11 στα δύο τελευταία ματς

Μάλιστα το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί στα δύο τελευταία ματς, τα οποία έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στο κάκιστο ποσοστό του το τελευταίο διάστημα. Με Παρτίζαν και Παναθηναϊκό σούταρε με 1/11 βολές. Είχε 1/6 απέναντι στους Σέρβους στην ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, ενώ μέτρησε 0/5 στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Σίγουρα η ποιότητα του δεν είναι για αυτά τα τραγικά ποσοστά και στα κρίσιμα ματς των playoffs που έρχονται θα πρέπει να βελτιώσει αυτή τη παράμετρο του παιχνιδιού γιατί αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Μπαρτζώκα και θα αναγκαστεί να πάει κάμποσες φορές στη γραμμή των βολών. Και δεν θα πρέπει να αφήσει στο μυαλό των αντιπάλων του την επιθυμία να του κάνουν φάουλ. Γιατί με το 23% που σουτάρει τελευταία δειχνει η ενδεδειγμένη επιλογή. Ενώ το 75% του πρώτου μισού, σίγουρα θα απέτρεπε ορισμένους να τον στείλουν στη γραμμή των βολών.

Δεύτερος χειρότερος σέντερ στις βολές

o

Συνολικά στις βολές ο Φαλ έχει φέτος 48.63%. Πολύ χαμηλό ποσοστό. Το συγκεκριμένο ποσοστό τον φέρνει σε πολύ κακή θέση στη λίστα με τους πιο εύστοχους σέντερ της διοργάνωσης από τη γραμμή των βολών.

Ο Γάλλος σέντερ περνά μόνο έναν παίκτη και μάλιστα σε ομάδα που έχει χάσει εδώ και καιρό το... τρένο των playoffs. Ο λόγος για τον Φρέντι Γκιλέσπι της Μπάγερν που είναι ο χειρότερος σέντερ της Euroleague στις βολές, με τον Φαλ να είναι ο δεύτερος χειρότερος και να απαιτείται βελτίωση.

Από ένα σημείο και μετά ο Φαλ δείχνει να έχει... κατεβάσει τον διακόπτη στη συγκεκριμένη κατηγορία και να μην μπορεί να πάρει τα πάνω του.