Μπασκόνια - Μονακό 93-102: Λόιντ και Οκόμπο έκριναν τη ματσάρα

Η Μονακό ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Μπασκόνια παρά την απουσία του Μάικ Τζέιμς, αφού οι Λόιντ και Οκόμπο κατάφεραν να... κουβαλήσουν την επίθεσή της στο φινάλε.

Μπασκόνια και Μονακό είναι αναμφίβολα ένα ζευγάρι που μπορεί να δώσει θέαμα οποιαδήποτε στιγμή κοντραριστεί. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ταξίδεψαν χωρίς τον Μάικ Τζέιμς, ωστόσο κατάφεραν να αποδράσουν με 93-102 αφού έτρεξαν ένα σερί 0-9 στα 2'30'' πριν το φινάλε, με τους Οκόμπο (18π, 7/11 2π, 4 ασίστ, 5 λάθη) και Λόιντ (19π, 3 ασίστ) πρωταγωνιστές. Όσο και να προσπάθησε ο Τόμπσον (20π, 12 ασίστ) με τη δημιουργία του και το σκοράρισμά του αλλά και ο Χάουαρντ (20π) κυρίως στο φινάλε, η προσωπικότητα των γκαρντ της Μονακό, που είχαν αρκετή βοήθεια από Μονέκε και Ντιαλό σε όλη τη διάρκεια, έπαιξε τον ρόλο της.

Ο αγώνας

Ακόμα και χωρίς τον Μάικ Τζέιμς ήταν αναμενόμενο ένα παιχνίδι της Μπασκόνια με τη Μονακό να πάει σε πολύ υψηλό ρυθμό. Τα αρχικά σουτ του Γκιεντράιτις δημιούργησαν την πρώτη διαφορά για την Μπασκόνια, με τον Τόμπσον να σκοράρει το δεύτερό του τρίποντο για το 19-12 (6'). Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι αλλά οι Λόιντ και Χολ είχαν τον τρόπο.

Τα μακρινά σουτ για τους Βάσκους όμως ήταν παράγοντας, με τον Μαρίνκοβιτς να σκοράρει μαζεμένα δύο για το +8 (35-27, 13'). Με τον Μονέκε η ρακέτα των Μονεγάσκων... οχυρώθηκε και το 0-8 σερί έφερε το 40-41 (16') και ο Ντόντα Χολ από ένα φόλοου έγραψε το 47-52 του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια μόλις οι Βάσκοι έβρισκαν μερικά σουτ από την περίμετρο, όπως έγινε με τον Χομς και τον Χάουαρντ (71-64, 26'), με ένα 10-0.

Καταδικασμένοι να παίξουν ένα κλειστό ματς ως το φινάλε, μπήκαν ισόπαλες στο τελευταίο πεντάλεπτο (81-81), με τον Τόμπσον από τη μία να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη και τον Άλφα Ντιαλό από την αντίπερα όχθη να σκοράρει διαρκώς. Ο Χάουαρντ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό μετά από δικό του κλέψιμο για το 91-87 (37'). Με το δίδυμο των γκαρντ της ομως η Μονακό επέστρεψε και προηγήθηκε με 91-94, 1'35'' πριν το φινάλε και λίγο αργότερα στο 91-96. Τα 50'' που απέμεναν δεν αρκούσαν για την Μπασκόνια αφού ο Λόιντ σκόραρε για δύο (93-98) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 47-52, 73-74, 93-102

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: To 91-87, 2'45'' πριν το φινάλε από το τρίποντο του Χάουαρντ μετατράπηκε σε 91-96 στα 50'' από τα καλάθια των Λόιντ και Οκόμπο.

MVP: Λόιντ και Οκόμπο παίρνουν από κοινού τον τίτλο ελέω της προσωπικότητας που κατέθεσαν στο φινάλε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μονέκε και Ντιάλο είχαν πληθωρική παρουσία σε σκορ και ριμπάουντ για τους Μονεγάσκους, δίνοντας σκληράδα σε ρακέτα και περίμετρο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο ήρωας του «διπλού» στη Ρεάλ, Ματ Κοστέλο έμεινε στο μηδέν μετά από 4 προσπάθειες εντός παιδιάς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 5 τρίποντα πέτυχε η Μονακό, 2 ο Λόιντ, 3 ο Ντιάλο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε επικρατήσει με 79-74.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Χωρίς Μάικ Τζέιμς αλλά με μία σπουδαία νίκη, η Μονακό έφτασε πλέον τις 18 και συνεχίζει να ελπίζει για το πλεονέκτημα έδρας, με τον Μονέκε να αποδεικνύεται προσθήκη «κλειδί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.