Ρεάλ Μαδρίτης - Μονακό 94-95: Μέγας Τζέιμς (vid)

Η Μονακό (9-3) πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης, επικρατώντας της Ρεάλ (8-4) στην παράταση με 95-94. Σούπερ ματς από τον Μάικ Τζέιμς με 28 πόντους και το καλάθι που οδήγησε το ματς στην παράταση.

Η Μονακό έκανε το... θαύμα της. Για την ακρίβεια το έκανε ο Μάικ Τζέιμς, στη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (95-94). Ένα τετράποντο του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος είχε 28 πόντους, έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, με τη Μονακό να έχει το... μέταλλο και να αντέχει μέχρι το φινάλε για τη μεγάλη νίκη.

Το ματς

Ντέρμπι με τα όλα του, από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Μονακό ήταν διαβασμένη και είχε την απάντηση σε ό,τι και αν δοκίμασε η Ρεάλ Μαδρίτης για να φτάσει στη νίκη.

Οι Μαδριλένοι με αιχμή τον Ταβάρες έκαναν ένα σερί 8-0 από το 26-25 στο 34-25, δείχνοντας ότι αποκτούν προβάδισμα για τη νίκη. Η Μονακό είχε το δίδυμο Τζόρνταν Λόιντ - Μάικ Τζέιμς να σκοράρει κατά βούληση και να φέρνει τους Μονεγάσκους στο +5 με τη συμπλήρωση τριών δεκαλέπτων (65-60).

Και ενώ το ματς ήταν ένα απίθανο ντέρμπι, είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες έκαναν ελάχιστα λάθη. Μέχρι το 33' με το σκορ στην απόλυτη ισοπαλία (68-68) η Ρεάλ είχε 6 λάθη και η Μονακό 5!

Η απάντηση στους σκόρερ της Μονακό ήταν ο Ντζάναν Μούσα. Ο Βόσνιος ήταν αυτός που... έσπασε την ισοπαλία (70-68) με δύο ελεύθερες βολές (16π. σε εκείνο το σημείο).

Και μετά από μία καλή άμυνα, ο Γιαμπουσέλε έδωσε αέρα 4 πόντων στους Ισπανούς (72-68). Η Ρεάλ έμοιαζε να ελέγχει το ματς, φέρνοντας τη διαφορά στους 8 πόντους (78-70, 4:47 πριν το τέλος) με τρίποντο του Γάλλο φόργουορντ.

Σοκ με Λόιντ, θαύμα με Τζέιμς!

Η Μονακό πίεσε για να γυρίσει το ματς, πήρε πόντους από τις ελεύθερες βολές και περιόρισε τον επιθετικό οίστρο της Ρεάλ. Τέσσερις πόντοι του Λόιντ και ένα μεγάλο τρίποντο του Οκόμπο διαμόρφωσαν το σκορ σε 86-84 με το ρολόι να δείχνει 38 δεύτερα.

Ο Ταβάρες πήγε στις βολές, στα 15.6 δεύτερα, έκανε το 2/2 και το σκορ έγινε 88-84. Η Μονακό έδωσε το τρίποντο στον Μοτιεγιούνας, ο οποίος αστόχησε, ωστόσο στη διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Τζόρνταν Λόιντ δέχτηκε αγκωνιά στο πρόσωπο από τον Γιαμπουσέλε (χωρίς πρόθεση), με αποτέλεσμα να του προκληθεί αιμορραγία και να διακοπεί προσωρινά το ματς μέχρι να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αμέσως στο παρκέ μπήκαν οι διασώστες, ακολούθησαν το πρωτόκολλο, δίνοντας οξυγόνο στον Αμερικανό, ο οποίος αποχώρησε με φορείο μέσα σε χειροκροτήματα.

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε το θαύμα του με απίθανο τετράποντο, μόλις συνέχισε το ματς! Από την κορυφή, βρήκε στόχο, πήρε τη βολή και φυσικά την έβαλε για το 88-88! Ο Μούσα επιχείρησε να μιμηθεί τον Τζέιμς, έστω στο σκέλος του εύστοχου σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το ματς μέσα από τις άμυνες τους. Η Μονακό προηγήθηκε με 93-90 με 1/2 βολές από τον Μπλόσομγκέιμ.

Ο Μούσα απάντησε με ζευγάρι εύστοχων βολών, μειώνοντας σε 93-92. Το... παιχνίδι των βολών συνεχίστηκε με τον Τζέιμς, ο οποίος πήρε το 5ο φάουλ του Χεζόνια και διαμόρφωσε το σκορ σε 95-92.

Ο Τζον Μπράουν έδωσε αμυντικό σεμινάριο, κερδίζοντας ένα επιθετικό φάουλ από τον Γιαμπουσέλεσε, δίνοντας την ευκαιρία στη Μονακό να αυξήσει τη διαφορά. Κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Ύστερα από συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις, οι βολές ήταν εκεί για να δώσουν σκορ: 2/2 ο Μούσα και 95-94! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Τζέιμς δεν επανέλαβε το... θαύμα στο τέλος της κανονικής διάρκειας με τους Ισπανούς να μην κάνουν φάουλ για να σταματήσουν το ρολόι και στη συνέχεια ο Γιουλ δεν μπορούσε να ευστοχήσει από τη ρακέτα της Ρεάλ!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τέλος της παράτασης, με τις δύο βολές του Τζέιμς για το 95-92.

Ο ΜVP: Ο Μάικ Τζέιμς με 28 πόντους (4/11 διπ., 4/7 τριπ., 8/12 βολές), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 35:38, μέσα σε αυτά και το μεγάλο τετράποντο που οδήγησε το ματς στην παράταση.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μάριο Χεζόνια με μηδέν πόντους σε 21:11.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τζόρνταν Λόιντ με 19 πόντους και ο Άλφα Ντιαλό με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι βολές των δύο ομάδων: Η Μονακό είχε 24/37 (64%) και η Ρεάλ 31/34 (91.2%).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μονακό έδειξε για ένα ακόμα ματς τα... δόντια της. Στάθηκε δίπλα ακριβώς στη Ρεάλ, είχε τη λύση για να πάει το ματς στην παράταση, όταν αυτό έμοιαζε κάτι μακρινό, ενώ στην παράταση άντεξε στην πίεση της Ρεάλ,

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-45, 62-65, 88-88 (κ.α.), 94-95 (παρ.)

Real - Monaco stats

Real - Monaco stats

@Photo credits: Real Madrid twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.