Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας 84-88: «Καθάρισε» ξανά ο Νέντοβιτς (vid)

Ο Ερυθρός Αστέρας (3-6) επικράτησε στην παράταση της Άλμπα (3-6) στο Βερολίνο (88-84) με τον Νεμάνια Νέντοβιτς (17π., 6 ασίστ) να σημειώνει δύο κρίσιμα καλάθια στο έξτρα πεντάλεπτο και τον Λούκα Βιλντόζα (21π., 5 ασίστ) να είναι εξαιρετικά κομβικός.

Ο Ερυθρός Αστέρας δημιούργησε σερί. Δύο νίκες (88-84 την Άλμπα στο Βερολίνο). Με τον ίδιο παίκτη πρωταγωνιστή στο φινάλε. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς διαθέτει αυτό το προσόν και το έδειξε για άλλη μία φορά, πετυχαίνοντας 17 πόντους, ανάμεσά τους δύο μεγάλα καλάθια στην παράταση για να προσπεράσει ο Αστέρας.

Από κοντά, ο Λούκα Βιλντόζα έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς με 21 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Λούκα Μίτροβιτς πρόσθεσε 15 πόντους. Η Άλμπα (Σμιθ 23π.) έκανε πολλα λάθη στο κρίσιμο σημείο, τελειώνοντας το ματς με 21 σφάλματα.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρινε κάτι στην αναμέτρηση. Δεν θα μπορούσε, έτσι όπως έπαιζαν οι δύο ομάδες. Η Άλμπα επιχείρησε να πάρει διαφορά από νωρίς και το πέτυχε, έστω και για λίγο. Προηγήθηκε με 15-8 στο 6', απαντώντας στο 0-5 που έγραψε ο Αστέρας στα πρώτα δεύτερα του αγώνα.

Οι Σέρβοι δεν έμειναν σε αυτό το σερί, έκαναν και άλλο ένα, μεγαλύτερο (9-0) και μετέτρεψαν το 19-13, σε 22-19. Σε εκείνο το σημείο ο Αστέρας στηρίχθηκε στο περιφερειακό του σκορ, με τους Βιλντόζα, Ντόμπριτς και Μίτροβιτς να ταλαιπωρούν τη γερμανική άμυνα.

Η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (6/14 στο πρώτο), το οποίο σε συνδυασμό με τις 12 ασίστ, τα 4 κλεψίματα και 9 λάθη δεν θα έπρεπε να είναι μπροστά μόνο με τρεις πόντους (40-37).

Η χροιά του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην 3η, ούτε στην 4η περίοδο. Ενώ η Άλμπα προσπάθησε και πάλι να αποκτήσει διαφορά (+9, 52-43, 26'), ο Αστέρας έκανε ό,τι και στο πρώτο.

Η αντεπίθεση του Βιλντόζα

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με δύο βολές έδωσε το έναυσμα (2/2 βολές) και ο Λούκα Βιλντόζα με έξι σερί πόντους, μείωσε σε 55-51. Οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν το σερί τους, φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία (55-55, 7-0).

Στα μέσα της 4ης περιόδου ο Αστέρας προσπέρασε στο σκορ (65-64), με την Άλμπα να απαντάει με το... γνωστό της «όπλο»: Δύο σερί τρίποντα του Τζαλίν Σμιθ και δύο ελεύθερες βολές του Μπεν Λάμερς έφεραν τη γηπεδούχο στο 72-65.

Ο Νέντοβιτς, με.. κρύο αίμα, απάντησε για τρεις και η σέρβικη πίεση συνεχίζεται (72-67). Η πίεση του Αστέρα απέδωσε καρπούς. Όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, αλλά με ένα μεγάλο τρίποντο του Λούκα Βιλντόζα πέρασε με 75-74.

Μία εύστοχη βολή (και μία χαμένη) του Ζούσμαν έφεραν στο ματς μία νέα ισοπαλία. Και ενώ ο Σμιθ έκλεψε, στην κρίσιμη επίθεση ο Σίκμα εκτέλεσε κάκιστα από το τρίποντο.

Μία κατοχή και 17 δεύτερα στον Αστέρα για τη νίκη. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ανέλαβε την ευθύνη, αστόχησε, με τον Ιβάνοβιτς να διαμαρτύρεται πως παίκτης της Άλμπα τράβηξε το διχτάκι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Ο Ζούσμαν συνέχισε να σκοράρει, τρίποντο για το 78-75, μόνο που ο Αστέρας αντέδρασε και προσπέρασε για το 81-80 με δίποντο του Βιλντόζα, ο οποίος σε εκείνο το σημείο είχε 21 πόντους!

Ο Σίκμα πήγε στις βολές με 1:44 στο ρολόι, είχε 1/2 και το σκορ έγινε ξανά ισόπαλο (81-81). Ο Νέντοβιτς με τέσσερις προσωπικούς πόντους (συμπλήρωσε 16) έφερε τη διαφορά στους 4 (85-81). Η απάντηση της Άλμπα ήταν ένας λάθος του Ζούσμαν.

Και η νίκη πλησίασε στα χέρια του Αστέρα. Οι δύο βολές του Ιβάνοβιτς έκαναν το 87-81, ο Ζούσμαν αστόχησε για τρεις, αλλά οι Γερμανοί πήραν το επιθετικό ριμπάουντ για μία νέα και τελευταία ευκαιρία. Ο Μπλατ κέρδισε το φάουλ και οδηγήθηκε στις βολές.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Αστέρας έφυγε με μία μεγάλη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην παράταση και στα δύο δίποντα του Νέντοβιτς, που έκαναν το σκορ 85-81 υπέρ του Αστέρα.

ΟΙ ΜVP's: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 17 πόντους και 6 ασίστ και ο Λούκα Βιλντόζα 21 πόντους και 5 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα έκανε ο Μάοντο Λο στα 13:03 που έμεινε στο παρκέ (2π., 2 ασίστ, 1/3 σουτ, 0/2 βολές).

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Φιλίπ Πέτρουσεφ είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Αστέρας έχασε μόλις μία βολή (13/14), με τους εύκολους πόντους που ήρθαν από τη γραμμή να τον κρατάνε ζωντανό στο ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Αστέρας έχει αλλάξει νοοτροπία μετά την έλευση του Ιβάνοβιτς. Και όσο ο Νέντοβιτς είναι υγιής, θα αποτελεί πρόβλημα για κάθε αντίπαλο. Ο Βιλντόζα είναι η... κλοπή των μεταγραφών. Και η Άλμπα θα πρέπει να αρχίσει να βάζει όλους τους παίκτες της στο ροτέισον.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-37, 57-55, 75-75 (καν. αγώνας), 84-88 παρ.

Alba - Red Star stats

Alba - Red Star stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.