Βατούτιν: «Περιμένουμε νομικές διευκρινήσεις για τον αποκλεισμό από την EuroLeague»

Βατούτιν: «Περιμένουμε νομικές διευκρινήσεις για τον αποκλεισμό από την EuroLeague»

Newsroom
Βατούτιν: «Περιμένουμε νομικές διευκρινήσεις για τον αποκλεισμό από την EuroLeague»
Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στις νομικές ενέργειες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπειτα από τον αποκλεισμό της από την EuroLeague, εξηγώντας τον τρόπο που επηρέασε τα οικονομικά του οργανισμού.

Ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την EuroLeague 2022-23 ως επακόλουθο της εισβολής στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να περιοριστεί στις υποχρεώσεις στη VTB League.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κλαμπ, Αντρέι Βατούτιν παραχώρησε συνέντευξη στην Mozzartsport όπου αναφέρθηκε στις νομικές ενέργειες της «ομάδας του στρατού»:

«Κινηθήκαμε νομικά στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου με αίτημα να ληφθούν προσωρινά μέτρα λόγω του αποκλεισμού μας από τη διοργάνωση και την επιστροφή του συλλόγου στην EuroLeague. Το αίτημα απορρίφθηκε. Στη συνέχεια καταθέσαμε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και περιμένουμε νέα απόφαση. Η διαδικασία προχωρά από ειδικούς νομικούς, ο σύλλογος δεν αφιερώνει χρόνο σε αυτό. Κατανοούμε πως το να δοθεί λύση σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα λάβουμε νομικές διευκρινήσεις της κατάστασης».

Και πρόσθεσε: «Ο αποκλεισμός επηρέασε τις δραστηριότητες του συλλόγου από όες τις απόψεις. Οι ιδιοκτήτες και οι χορηγοί βρίσκονται εν μέσω κρίσης και δεν ενδιαφέρονται να ξοδέψουν πολλά χρήματα μόνο για να συμμετάσχουν στη VTB League. Γι' αυτό άλλωστε μειώθηκε το μπάτζετ. Έχουμε αποχωρήσει από την διεθνή σκηνή, επομένος ο ρόλος της ΤΣΣΚΑ στο παγκόσμιο μπάσκετ περιορίζεται. Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με αυτό».