Μπασκόνια: «Εμείς έχουμε τα δικαιώματα του Βιλντόζα, ζητήσαμε από την EuroLeague να μην παίξει»!

Μπασκόνια: «Εμείς έχουμε τα δικαιώματα του Βιλντόζα, ζητήσαμε από την EuroLeague να μην παίξει»!
Η Μπασκόνια υποστηρίζει ότι διατηρεί τα δικαιώματα του Λούκα Βιλντόζα εκτός ΝΒΑ, κατηγορώντας τον Ερυθρό Αστέρα και τον Αργεντινό ότι δεν την πλήρωσαν και ζητώντας από την EuroLeague να μην παίξει στη διοργάνωση!

Έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας του Ερυθρού Αστέρα με τον Λούκα Βιλντόζα, η Μπασκόνια πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον Αργεντινό για αθέτηση συμφωνίας, ζητώντας αποζημίωση και αξιώνοντας από την EuroLeague να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητά της!

Η ανακοίνωση της Μπασκόνια

Έπειτα από την ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα για τη συμφωνία με τον παίκτη Λούκα Βιλντόζα και δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργείται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπασκονια θέλει να αναφέρει τα εξής:

1. Η Μπασκόνια διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη εκτός ΝΒΑ. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ του ίδιου του παίκτη και της ομάδας μας στη συμφωνία για την αποχώρησή του για το ΝΒΑ και την ένταξή του στους Νιου Γιορκ Νικς τον Μάιο του 2021. Αυτό συνεπάγεται πως στην περίπτωση υπογραφής σε σύλλογο εκτός ΝΒΑ, είτε ο παίκτης είτε η νέα ομάδα του καλούνται να αποζημιώσουν οικονομικά την Μπασκόνια.

2. Στην περίπτωση της συμφωνίας του Λούκα Βιλντόζα με τον Ερυθρό Αστέρα, πραγματοποιήθηκε δίχως τη συγκατάθεση της Μπασκόνια, δίχως να ενημερωθούμε σχετικά και δίχως να πληρώσει τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματική αποζημίωση. Όλα τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν μια πολύ σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας που έγινε ώστε ο Βιλντόζα να πάει στο ΝΒΑ. Η παραβίαση αυτή αποδίδεται στον παίκτη και τη νέα ομάδα του.

3. Σε αυτή την περίπτωση, η Μπασκόνια αντιλήφθηκε το συμβόλαιό του με τον Ερυθρό Αστέρα ζητώντας ρητά και αδιαμφισβήτητα τόσο από τον ίδιο τον παίκτη όσο και από τη νέα ομάδα του, τα δικαιώματά μας. Και ομοίως, αυτή η κατάσταση έχει μεταφερθεί στην EuroLeague, ζητώντας την εφαρμογή των κατάλληλων νομικών μέτρων και ειδικότερα την αναστολή της εγγραφής του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα της διοργάνωσης!

4. Αν οι παραπάνω συμφωνίες δεν εκπληρωθούν εντός των απαιτούμενων προθεσμιών, η Μπασκόνια θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τόσο κατά του παίκτη όσο και κατά του Ερυθρού Αστέρα.