Βιλερμπάν: Διπλή ενίσχυση με Μάθεους και Πολάιτ

Βιλερμπάν: Διπλή ενίσχυση με Μάθεους και Πολάιτ

Newsroom
Βιλερμπάν: Διπλή ενίσχυση με Μάθεους και Πολάιτ
Η Βιλερμπάν ενισχύει το ρόστερ της, καθώς δυναμώνει τα «φτερά» της με τον Άντονι Πολάιτ και την γραμμή τον γκαρντ με τον Τζόνα Μάθεους

Η Βιλερμπάν συνεχίζει την συμπλήρωση του ρόστερ της, καθώς έπειτα απο την ανακοίνωση του Νουά, των Ομπασοχάν, Τζάκσον-Καρτράιτ και σημαντικότερα του Νάντο Ντε Κολό έκανε επίσημη την απόκτηση των Τζόνα Μάθιους και Άντονι Πολάιτ.

Ο Τζόνα Μάθιους είναι ένας combo γκαρντ που έπειτα από την θητεία του στους USC Trojans του NCAA, πέρασε τον ωκεανό για να αγωνιστεί στην Σουηδία με την Κόπινγκ Σταρς την σεζόν 2020-21. Την επόμενη χρονία υπέγραψε με την πολωνική Άνβιλ, με την οποία βγήκε στην καλύτερη πεντάδα του προταθλήματος, με μέσο όρο 19 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του 25χρονου είναι ότι μπορεί να θεωρηθεί καλός αμυντικός , καθώς μέτρησε 1,5 κλεψίματα ανά ματς και επιλέχτηκε στην δεύτερη αμυντική πεντάδα του PAC-12 τo 2020. Φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του σε διεθνή διοργάνωση, εφόσον υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Γαλλική ομάδα.

Η Βιλερμπάν έκλεισε επίσης τον Άντονι Πολάιτ, ο οποιος ήρθε κατευθείαν από το NCAA, στο οποίο έπαιζε με την φανέλα των Φλόριντα Στέιτ Σέμινολς. Ο Ελβετός γκαρντ-φόργουορντ σκόραρε 9.9 πόντους, κατέβασε 5.6 ριμπάουντ και μοίραζε 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο στην φετινή κολλεγιακή σεζόν, σουτάροντας 51% σε δίποντα και 32% σε τρίποντα. Η Βιλερμπάν, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο, θα είναι η πρώτη επαγγελματική εμπειρία του 25χρονου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.