Παναγιωτόπουλος: «Ήμασταν σίγουροι πως η Ζενίτ θα πήγαινε στο Final 4»

Παναγιωτόπουλος: «Ήμασταν σίγουροι πως η Ζενίτ θα πήγαινε στο Final 4»

Newsroom
Παναγιωτόπουλος: «Ήμασταν σίγουροι πως η Ζενίτ θα πήγαινε στο Final 4»
Ο Έλληνας ασίσταντ κόουτς της Ζενίτ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία της ρωσικής ομάδας στην EuroLeague που ολοκληρώθηκε πρόωρα με την αποβολή των Ρώσων από τη διοργάνωση.

Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος έκανε τη δική του παρέμβαση στο WEB Radio της ΕΟΚ με αφορμή την κατάκτηση της VTB League και την τρομερή ανατροπή στη σειρά των τελικών με την ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η ομάδα ξεκίνησε το 2014, όλα τα χρόνια περίμεναν κάποια επιτυχία. Επειδή για το σύλλογο και την πόλη είναι κάτι πρωτόγνωρο, όλοι οι φορείς και οι φίλαθλοι της ομάδας είναι σε μια κατάσταση πλήρους ευχαρίστησης και προσπαθούν να δείξουν τον ενθουσιασμό που έχουν και να μας ευχαριστήσουν με κάθε τρόπο».

Για την ανατροπή στους τελικούς (σ.σ. με την ΤΣΣΚΑ) από 3-1 νίκες: «Ηττηθήκαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Μόσχα, κερδίσαμε το 3ο και στο 4ο παιχνίδι, που έγινε το 3-1, ήρθε η ήττα μετά από μια διπλή παράταση και ένα μπάζερ μπίτερ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το να επανέλθεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι και σε μια τέτοια σειρά, είναι δύσκολο και όσο και να το πιστεύεις δε φτάνει. Φέτος είχαμε ένα πολύ ιδιαίτερο γκρουπ παικτών και αθλητών. Δημιουργήσαμε ένα γκρουπ, το οποίο πέρα απ’ την ποιότητα που είχαν σαν αθλητές, ήταν πραγματικοί winners και ήθελαν να συμμετέχουν και να κάνουν κάτι μεγάλο. Δεν άφησαν ποτέ καμιά κατάσταση, πάντα ήταν εκεί. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας που φτιάχνεις και πώς δημιουργείς τη χημεία, το να παίζουν τα παιδιά για ‘σένα, την ομάδα, τον εαυτό τους και να μπορείς να δημιουργήσεις ένα γκρουπ όπου όλοι θα είναι στην ίδια «σελίδα». Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δύσκολο».

Για την αποβολή της ομάδας απ’ την Ευρωλίγκα: «Μας στεναχωρεί λίγο. «Χτίσαμε» ένα γκρουπ παικτών μέσα σε 2 χρόνια και πιστεύαμε φέτος ότι η ομάδα θα ήταν διεκδικήτρια για το Final-4, μέχρι να φύγουμε ήμασταν στην 4η θέση. Με μεγάλες απουσίες, χωρίς τον βασικό μας πλειμέικερ (σ.σ. Ναπίερ) απ’ τη αρχή της σεζόν, με τραυματισμούς και μεγάλες απουσίες, όπως ο Γκουνταιτις, η ομάδα ήταν εκεί που ήταν. «Χτίζοντας» αυτήν την ομάδα, αυτόν τον χαρακτήρα ήμασταν σίγουροι ότι θα πηγαίναμε στο Final-4».

Για το αν επηρέασε την ομάδα η κατάσταση με Ρωσία-Ουκρανία: «Εμάς έφυγαν παίκτες πολύ σημαντικοί, όπως ο Ναπίερ που ήταν έτοιμος να αγωνιστεί, ο Γκουντάιτις, ο Πονίτκα, ο Κουζμίνσκας, ο Φράνκαμπ, όπως και άλλα παιδιά έφυγαν, αλλά επέστρεψαν. Η ομάδα λειτούργησε πάρα πολύ σωστά, αφήνοντάς τους το περιθώριο να κάνουν ό,τι θέλουν και νιώθουν, χωρίς κάτι περαιτέρω. Όλες οι ομάδες επηρεάστηκαν, και η ΤΣΣΚΑ και η Ούνικ;, όλοι έχασαν παίκτες, αλλά το θέμα είναι ‘χεις στοιχειοθετήσει μια σχέση με τους αθλητές σου, όσον αφορά το πώς θα ενδιαφέρονται να παίζουν για όλους στην ομάδα και να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια κοινή. Γι’ αυτό τα παιδιά που ήταν οι πρωταγωνιστές μας, όπως ο Λόιντ, ο Μίκι, ο Πόιθρες, ο Μπάρον, ήταν τα παιδιά που είπαν ότι θα γυρίσουν για να βοηθήσουν την ομάδα και να κερδίσουμε».