Φαλ: «Περιμένουμε δύσκολα ματς με την Μονακό, παίζουν άμυνα τώρα ενώ παλιά δεν έπαιζαν καθόλου»

Φαλ: «Περιμένουμε δύσκολα ματς με την Μονακό, παίζουν άμυνα τώρα ενώ παλιά δεν έπαιζαν καθόλου»

Φαλ: «Περιμένουμε δύσκολα ματς με την Μονακό, παίζουν άμυνα τώρα ενώ παλιά δεν έπαιζαν καθόλου»
Ο Μουστάφα Φαλ μίλησε για τα φετινά ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τις μονομαχίες του με τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και την επικείμενη σειρά των playoffs της Euroleague με την Μονακό.

Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στο BasketNews κι αρχικά αναφέρθηκε στο πως βιώνει τη φετινή του εμπειρία στην Ελλάδα, εξηγώντας πως «μου αρέσει η όλη κατάσταση εδώ. Ο σύλλογος, ο κόσμος, το πάθος τους. Ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, ενώ και η ζωή στην Ελλάδα έιναι ωραία για εμένα και την οικογένεια μου. Απολαμβάνω το χρόνο μου εδώ, κάνουμε νίκες, επομένως δεν έχω κανένα λόγο να βγω στην αγορά το καλοκαίρι».

Για την πρόσφατη νίκη στο ΟΑΚΑ: «Ήμουν λίγο εκτός φόρμας αυτή τη φορά. Αλλά η αίσθηση είναι καλή, ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς προκειμένου να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs. Είναι θετικό για τον σύλλογο και τον κόσμο, επειδή θα δώσουμε περισσότερα παιχνίδια στην έδρα μας».

Για το ότι ο Ολυμπιακός νίκησε χωρίς να παίξει τόσο καλά: «Έχουμε ορισμένους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην άμυνα, όπως ο Ουόκαπ κι ο ΜακΚίσικ. Έβγαλαν μεγάλες άμυνες. Μείναμε συνεπείς στην άμυνα, παρότι ήμασταν κακοί επιθετικά. Τους δώσαμε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Είναι ωραίος όμως να κερδίζεις αυτού του είδους αγώνες, ακόμη κι αν παίζεις άσχημα. Δείχνει χαρακτήρα κι ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Για τον τελικό Κυπέλλου της Κρήτης: «Το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με ταλέντο και πως μπορούν να βάλουν μεγάλα σουτ, αλλά έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας ως το τέλος. Περιμέναμε πως θα έχουν μια κάμψη, από τη μια στιγμή στην άλλη. Αισθανόαμστε πνευματικά δυνατοί, καθώς τους έχουμε νικήσει τέσσερις φορές στη σειρά. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας νικήσουν. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι κάθε φορά που παίζουμε απέναντι τους και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν πρέπει να υποτιμούμε αυτή την ομάδα, επειδή πραγματικά έχει ταλέντο».

Για τον Παπαγιάννη: «Ξέρουμε πως είναι μια απειλή από αέρος, επειδή πιάνει όλες τις πάσες-λόμπες που του δίνουν οι συμπαίκτες του. Δίνουμε βάρος σε Νέντοβιτς και Μέικον, οπότε είναι πιο εύκολο για αυτόν να πάει κάτω από το καλάθι και να πιάσει μια λόμπα. Είναι καλός ριμπάουντερ, ενώ μπορεί να σουτάρει κι από μέση απόσταση. Ξέρω τι να περιμένω από εκείνον κάθε φορά που παίζουμε»

Για τη σειρά με την Μονακό: «Περιμένουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είναι μια καλά προπονημένη ομάδα, με ταλέντο. Έχουμε το αβαντάζ έδρας, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι μια δυνατή μονομαχία. Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα τώρα, σε σχέση με όταν παίξαμε στην αρχή της σεζόν. Παίζουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν ξέρω πόσες νίκες στη σειρά έκαναν στον δεύτερο γύρο, αλλά ακόμη κι όταν έχασαν, αυτό συνέβη με λίγους πόντους διαφορά. Τώρα παίζουν άμυνα, παλαιότερα δεν έπαιζαν καθόλου. Υπακούν στον προπονητή τους και αυτό κάνει τηνδ ιαφορά. Εμείς πρέπει να αντεπεξέλθουμε αμυντικά και να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στην δύναμη τους. Είναι μια physical ομάδα και πρέπει να ετοιμαστούμε για αυτή την πρόκληση».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Δεν περίμενα ότι θα βρεθούμε τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στα playoffs και να παλέψουμε για το Final 4. Αλλά δεν θα πόνταρα στο ότι θα παίρναμε το πλεονέκτημα έδρας. Είναι μια πολύ καλή σεζόν και ελπίζω πως θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη».

Για το επόμενο μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Γαλλίας: «Δεν το σκέφτομαι. Κοιτάζω παιχνίδι με παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν, προπονητή ή παίκτη. Δεν ξέρω πότε θα φτιάξουν την λίστα με τους παίκτες κι ούτε είμαι σίγουρος πως θα είμαι μέσα. Είναι μια μεγάλη σεζόν. Έχουμε την Euroleague και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.