Χεζόνια: «Όταν ο Περάσοβιτς κατάλαβε πως δεν θα έχω συνέχεια στον Παναθηναϊκό, με κάλεσε στην Ούνικς»

Newsroom
Χεζόνια: «Όταν ο Περάσοβιτς κατάλαβε πως δεν θα έχω συνέχεια στον Παναθηναϊκό, με κάλεσε στην Ούνικς»
Ο Μάριο Χεζόνια μέσω της συνέντευξής του στην Tatar-inform αναφέρθηκε στον προπονητή του, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, και το πώς εκείνος ευθύνεται για την μεταγραφή του στην Ούνικς, όσο και για το ΝΒΑ το οποίο πλέον δεν βρίσκεται... στον ορίζοντά του.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Μάριο Χεζόνια σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Κροάτης φόργουορντ που αποτέλεσε ένα από τα «κλειδιά» της πολύ καλής πορείας της Ούνικς την φετινή σεζόν στην EuroLeague, μέχρι και τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την διοργάνωση.

Μιλώντας στην ρωσική Tatar-inform στάθηκε στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς που τον... τράβηξε στην ομάδα αμέσως μόλις αντιλήφθηκε πως δεν θα έχει συνέχεια στον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως το ΝΒΑ δεν αποτελεί πλέον μέρος των επιλογών του.

Πιο αναλυτικά, ο Χεζόνια μιλώντας για την συμβολή του Περάσοβιτς στην μετακίνησή του στην Ούνικς, είπε: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο. Γνωριζόμαστε από την Εθνική Κροατίας και είναι εξαιρετικός προπονητής. Πάντα με καλούσε στις ομάδες όπου πήγαινε. Όταν κατάλαβε πως δεν θα είχα μέλλον στον Παναθηναϊκό, με κάλεσε αμέσως στην Ούνικς. Φυσικά ήταν από τους κύριους λόγους που βρίσκομαι εδώ».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του στη Ρωσία λέγοντας: «Είναι ίσως η καλύτερή μου χρονιά. Στην Μπαρτσελόνα ήμουν πολύ νέος, το ίδιο και στο ΝΒΑ. Δεν ήμουν πάντα το ο βασικός μοχλός. Στο Καζάν ήμουν πολύ τυχερός γιατί τρεις από τους προπονητές μας μιλάνε κροατικά. Με υποστηρίζουν, με βοηθούν, όπως και ο πρόεδρος της ομάδας. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό οργανισμό».

Ενώ για το μέλλον και το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να επιστρέψω στο ΝΒΑ, πολλά πράγματα δεν μου άρεσαν εκεί. Είδα πολλά. Πρέπει να πω βέβαια πως η προετοιμασία που γίνεται είναι εξαιρετική, είναι άλλο το επίπεδο. Κάθε καλοκαίρι επιστρέφω και προπονούμαι με εξαιρετικούς παίκτες και είναι εντελώς διαφορετικά. Αλλά δεν θέλω να επιστρέψω και να αγωνιστώ εκεί. Δεν έλαβα τον σεβασμό που άξιζα στο γήπεδο. Αντίθετα πιστεύω πως το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι περισσότερο σόου και λιγότερο παιχνίδι.

Δεν θεωρώ πως το ντεμπούτο μου στο ΝΒΑ όταν ήμουν 20 ετών ήταν νωρίς. Ένιωθα άνετα. Κατέληξα στους Νικς, σε έναν "κουλ" οργανισμό. Έμαθα να προσέχω την υγεία και το σώμα μου. Εκεί διαμορφώθηκα ως παίκτης. Ό,τι έγινε εκεί με βοήθησαν στο να γίνω αυτός που είμαι σήμερα στη EuroLeague και τη VTB League.

Στο Ορλάντο συνειδητοποίησα πως πλέον δεν ήθελα να είμαι εκεί. Και μετά ήρθε το μήνυμα από τους μάνατζερ μου ότι έγινα ανταλλαγή στο Πόρτλαντ. Δεν κατάλαβα τι έγινε δενκαι είχα διάθεση να παίξω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.