Η συνάντηση Σπανούλη με Πάρκερ και μητέρα Ντόντσιτς: «Το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχω εμπνεύσει ταλαντούχους παίκτες» (vid)

Newsroom
Η συνάντηση Σπανούλη με Πάρκερ και μητέρα Ντόντσιτς: «Το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχω εμπνεύσει ταλαντούχους παίκτες» (vid)
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κουβέντα του Βασίλη Σπανούλη με τον Τόνι Πάρκερ και με τη μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς στο «Table Talk: Life of a Prospect» της EuroLeague.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ωστόσο παραμένει δίπλα στο μπάσκετ. Ήδη ξεκίνησε τα πρώτα προπονητικά του βήματα στο Next Generation μένοντας δίπλα στα μικρά παιδιά και αυτή ήταν η αφορμή για το ντοκιμαντέρ όπου τόσο ο Τόνι Πάρκερ μίλησε για τη διαδικασία ανάδειξης νέων παικτών, όσο και η μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς αναφέρθηκε στην πορεία του νυν σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Ντάλας Μάβερικς.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του «Luka Magic» σε ερώτηση του Σακίλ Ο' Νιλ όσον αφορά τα πρότυπά του. Ο Ντόντσιτς είχε αναφέρει το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, με τον «Kill Bill» να λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι και το μεγαλύτερο χαμόγελο που μπορώ να έχω. Ότι έπαιξα ρόλο και ενέπνευσα τόσο ταλαντούχους παίκτες όπως είναι ο Ντόντσιτς».

Επιπλέον στάθηκε για την αγάπη του για το μπάσκετ λέγοντας ότι «πάντα ήθελα να γίνω παίκτης. Ήθελα να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Σκεφτόμουν μόνο όμως το σήμερα. Το μπάσκετ ήταν η αγάπη μου. Τώρα έχω παιδιά και δεν θέλω να τα σπρώξω σε αυτό. Πρέπει να το αγαπούν. Έχω όνειρα και φιλοδοξίες και ήθελα να γίνω ο καλύτερος που μπορούσα» ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην πίεση που είχε την εποχή που αγωνιζόταν: «Εγώ δεν είχα πίεση παίζοντας μπάσκετ, γιατί ήμουν ευλογημένος να κάνω αυτό που αγαπάω. Πολύς κόσμος στην ζωή του κάνει άλλες δουλειές για να επιβιώσει. Έπειτα από ένα άσχημο παιχνίδι ή προπόνηση σκεφτόμουν τι πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ. Δεν έχανα την πίστη στις δυνατότητές μου ή την αυτοπεποίθησή μου. Ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου και όταν έβαζα έναν στόχο έκανα τα πάντα για να τον πιάσω».

Όσο για τα παιδιά του και το αν ασχολούνται με το μπάσκετ; «Τα τρία αγόρια μου παίζουν μπάσκετ. Πρώτα θέλω να τους διδάξω να κάνουν αυτό που θέλουν, όχι να κάνουν κάτι επειδή το έκανε ο πατέρας τους. Θέλω αρχικά να είναι καλοί άνθρωποι και να ακολουθούν τα όνειρά τους».

Δείτε το «Table Talk: Life of a Prospect» της EuroLeague.